Türkiye'nin en popüler 10 sokak yemeği

Katılım
3 yıl 5 ay 26 gün
Mesajlar
1,294
Tepkime puanı
427
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
dcG05ouZI0S_t1VTq3uklQ.jpg

Simit: Çıtır simit, Türkiye’nin tercih edilen lezzetleri arasında tanınan bir kahramandır. Taze pişmiş olanlar başınızı döndürebilir. Tek başına veya peynir ve bir fincan çay ile yenebilir. Aynı zamanda ekonomik ve vegan dostudur.

vLZhVHhlKUOUgLkb02VLHQ.jpg

Balık ekmek: Sıcak, ızgara balık, taze yeşillik ve soğan ile taze bir somunun çekici kokusu yoldan geçenleri davet ediyor. Çok uygun fiyatlı, besleyici, lezzetli ve tadı damağınızda kalıyor.

iQVYKiliWEmgRDD2nAWW1g.jpg

Çiğ köfte: Türkiye sokaklarında unutulmaz bir ziyafet. Tek başına yenebileceği gibi taze yeşilliklerle birlikte ince lavaş ekmeğine sarılabilir. Bol limon ve nar ekşisi ekleyerek ayranla birlikte yenilebilir.

XLFbfg3wG0C8vzN0ksRA3Q.jpg

Tavuklu pilav: Tavuk ve pilav, klasik Türk mutfağının önemli unsurlarındandır. Sade pilavın üzerine haşlanmış tavuk parçaları konularak yapılır. Bu eşsiz ikiliye haşlanmış nohut da ekleniyor. Ayran ve turşu da harika bir şekilde eşlik ediyor.

smL_izWxnEyyuhZYvdWc9g.jpg

Kumpir: Her çeşit patatesi sevenlerden misiniz? Öyleyse, sokaklarda satılan kumpirleri de kaçırmamalısınız. Tereyağı ekledikten sonra, daha fazla sos için birçok seçenekle karşı karşıya kalırsınız.

TuVDkrvzsEOUZbZBwc_K0A.jpg

Midye dolma: Karşı konulamaz bir yemek. Kendinizi bir tezgâhın yanında, elinizde midyeye bolca limon sıkarken bulursanız şaşırmayın. Başladıktan sonra duramayabilirsiniz.

1JUuyN6tgUis_H4Sc64aSw.jpg

Tantuni: Mersin orijinli ama Türkiye’nin hemen her yerinde bu süper lezzeti atıştırmak mümkün. Kıyılmış etin maydanoz, domates, yeşil biber ve soğan ile eşsiz bir kombinasyonundan yapılır.

0PQGhGLmskaTXqNwtRcSZQ.jpg

Kestane: Kışın başlangıcını müjdeleyen enfes bir sokak keyfi. Kış geldiğinde Türkiye’nin hemen her ilinde her köşede bir kestane satıcısı bulmak mümkün.

vw7IJQ5AA0q8C_X7J_EnDg.jpg

Buzlu badem: Özellikle aşırı sıcakta en iyi ve en ferahlatıcı sokak atıştırmalıklarından biri. Taze bademler kaynatılır veya sıcak suda haşlanır, ardından soyulur ve buzda servis edilir.

ZCXhBSGHGk-FCDyNb5yNsA.jpg

Şalgam: 15’inci yüzyılda Osmanlı mutfağında önem kazanmaya başlayan turşu, gelenekle iç içe geçmiş bir sokak yemeğidir. Şalgam, lezzetli ve cesur bir lezzet olup, küçük parçalar halinde doğranmış turşularla birlikte bardaklarda satılmaktadır.
 
Geri
Üst Alt