Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü

Katılım
3 yıl 7 ay
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Turizm ve Otel işletmeciliği Programı; çağdaş turizm anlayışına uygun olarak, müşterinin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çok çeşitli hizmetleri veren modern otel, lokanta gibi turistik yerleri yönetecek personeli yetiştirmeyi amaçlar.


Kişisel Özellikler
Turizm ve otelcilik sektöründe çalışmak isteyenlerin; dinamik ve sosyal yönleri kuvvetli insanlar olmaları gerekir. İnsanlarla iyi iletişim kurabilmek, müşterilerle etkileşimi sürekli olan bir meslek için çok önemlidir. Kendine güvenen, güçlükler karşısında şaşırmayan, çabuk ve doğru karar verebilen, sabır, nezaket ve anlayış gibi özelliklere sahip insanlar bu meslekte başarılı olabilirler.

Dersler ve Eğitim Süreleri
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının öğretim süresi dört yıldır. Turizm ve otel İşletmeciliği programı; Fakülte olarak LYS puan türü ile Yüksek Okul olarak ise YGS puan türü ile öğrenci almaktadır. Programın ilk yılında Temel Matematik, Hukuk, Ekonomi, İstatistik, Muhasebe dersleri verilir. Daha sonraki yıllarda, Turizm İşletmeleri ve Yönetimi, Pazarlama, Konaklama Tesisleri ve Muhasebesi, Personel Yönetimi, Turizm Pazarlaması, İş Hukuku, Türkiye’nin Turizm Coğrafyası, Halkla İlişkiler ve Yabancı Dil gibi zorunlu derslerin yanında, ikinci bir yabancı dilin de yer aldığı seçmeli dersler verilmektedir. Eğitim kuramsal ve uygulamalı olarak sürdürülmektedir.

Sosyal Statü ve Ünvanlar
Bu programı bitirenler “Turizm ve Otel İşletmecisi” olarak, çeşitli tesislerde, değişik düzeylerde görev alırlar. Bu görevlerde başarılı oldukça üst kademelere yükselirler. Turizm işletmecisi unvanı ile otel yöneticisi olarak çalışan turizm yöneticisi otele gelen müşterilere sadece geceyi geçirecekleri bir oda sağlamaktan değil, aynı zamanda onların yiyip içmeleri ve eğlenmeleri için gereken koşulları hazırlamaktan da sorumludur. Bugün büyük oteller bir barınak olmanın ötesinde, giderek çok çeşitli sosyal etkinliklerin (nişan, düğün, kongre, konferans, seminer vb.) yapıldığı yerler haline gelmiştir. Otel yöneticisi çeşitli beğenileri olan müşterilere çeşitli hizmetler veren bir otelin işleyişinden sorumludur.

Çalışma Sahaları
Programdan mezun olanların işletmelerin mutfak,servis,bar,satınalma,pazarlama ve satış,insan kaynakları vb. departmanlarında ,yiyecek ve içecek iletmelerinde,havayolu şirketlerinin çeşitli pozisyonlarında ve yönetici olarak çalışabilirler.Çalışma alanları daha çok özel sektörlerdir.Aynı zamanda turizm bakanlığında da çalışma olankaları vardır.
 
Geri
Üst Alt