Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Normal
Adana mutfağına özgü nefis bir meze olan Teretür'ün ana malzemeleri marul veya atom salata, süzme yoğurt ve tahin...Yapılışı pratik lezzetin en önemli püf noktası atom salatanın doğrandıktan sonra tuzla iyice ovup suyunu çıkardıktan sonra süzme yoğurt, tahin, sarımsak ve limon suyu ile buluşturmak...Teretür mezesi için malzemeler1 adet atom salata1 çay kaşığı tuz7 - 8 yemek kaşığı süzme yoğurt2 diş sarımsak, ezilmiş3 yemek kaşığı tahin1 limon suyuYarım demet maydanoz, incecik doğranmışÜzerine;1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tahin5 - 6 dal maydanoz, incecik doğranmışNar taneleriTeretür mezesi yapılışıAtom salatayı yıkayıp salata kurutucusu ile kurutarak incecik doğrayın. Doğranmış atom salatayı bir kaseye alarak üzerine tuz serpiştirin, karıştırıp elinizle sıkarak fazla suyunu çıkartın.Süzme yoğurt, tahin, sarımsak ve limon suyunu geniş bir kaba alarak karıştırın. Suyu sıkılmış atom salata ve doğranmış maydanozu ekleyip iyice karıştırarak servis tabağına geçirin.Üzerine zeytinyağı ve tahin gezdirin, maydanoz ve nar taneleriyle süsleyin.
Adana mutfağına özgü nefis bir meze olan Teretür'ün ana malzemeleri marul veya atom salata, süzme yoğurt ve tahin...
Yapılışı pratik lezzetin en önemli püf noktası atom salatanın doğrandıktan sonra tuzla iyice ovup suyunu çıkardıktan sonra süzme yoğurt, tahin, sarımsak ve limon suyu ile buluşturmak...
Üzerine;