Tencere, tava, çaydanlık temizliği konusunda püf noktalar: Kararan eşyaları bu yöntemle temizleyin!

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
tencere-tava-caydanlik-temizligi-konusunda-puf-noktalar-kararan-esyalari-bu-yontemle-temizleyin-kireci-5-dakika-icerisinde-acan-h1684818727-aeaa35.jpg


Tencerenin içine öncelikle karbonatı dökünüz ve üzerine sirke ekleyiniz. Kabarcıklar çıktığını fark edeceksiniz. Daha sonra ise bu şekilde bir iki saat bekletin ve ardından süngerin yumuşak tarafı ile yıkayınız. Bu yöntem sayesinde yanmış, yapışmış ve dibi tutmuş tencere ve tavalarınızı rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Etkili çaydanlık temizliği konusunda püf noktaları bulunmaktadır. Bunlara dikkat ederek daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Çaydanlıkların iç kısmı kireç tutmakta ve sararmaktadır. Bunun için ise çaydanlığı en üst seviyeye kadar su ile doldurunuz ve içine 1 veya 2 yemek kaşığı kadar limon tuzu ekleyerek kaynatmanız yeterli olacaktır. Bu yöntem ile hem kireçten hem de sarı lekelerden kurtulmuş olursunuz.

Çaydanlığın dışı için ise karbonat ve sirkeyi macun haline getirip çaydanlığın dışını ovabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde çaydanlığınız pırıl pırıl olacaktır. Aynı zamanda çaydanlığınızın içini ve dışını kaya tuzu ve sirke karışımı ile silerseniz hem pırıl pırıl olur hem de dezenfekte etmiş olursunuz. Bu doğal yöntemlerin haricinde ise cif ile silerek de etkili bir temizlik yapabilirsiniz.

SU VE LİMON TUZU
Kararmış çaydanlık ya da tencerenizin içine bir yemek kaşığı kadar limon tuzu koyun.
Üstüne su ekleyip karıştırıp kaynatın.
Mutfak süngeri yardımı ile ovalayıp bol su ile durulayın.

LİMON KABUĞU
Çelik tencere ve tavalar evde nasıl parlatılır
Özellikle kaşık, çatal ve bıçak gibi çeliklerin üzerinde oldukça etkilidir. Daha önceden kullandığınız limon kabuklarını atmayın. Limon kabuğu çelikleri parlatma konusunda oldukça başarılıdır.
Limon kabuğunun dışı ile parlatmak istediğiniz çeliklerin dışını iyice ovalayın.
Biraz bekledikten sonra bol su ile durulayın.
Su lekesi kalmaması için temiz bir bezle güzelce kurulayın.

Tencere PARLATMA Cilası doğal: Elma kabukları
Çelik tencere ve tavalar evde nasıl parlatılır
Bir suyun içine elma kabukları atın.
Bu suyu parlatmak istediğiniz tencere ya da çaydanlığın içine atın.
İçindeki su ile birlikte ocakta kaynatın.
10 dakika kaynattıktan sonra ılık su ile durulayın.

Dışı yanan çaydanlık nasıl parlatılır?

Çaydanlığın dışını temizlemek için, 1 çay kaşığı tuz ve 1 bardak sirkeyi karıştırın. Tuz tamamen eridiğinde çaydanlığın dışını bu karışımla silin. Çaydanlığın içini parlatmak için, bir yemek kaşığı limon tuzu ve su ekleyin. Bu karışımı 15 dakika kaynatın.

Çaydanlık DIŞI nasıl PARLATILIR? Çelik çaydanlık nasıl PARLATILIR?

Sirke ve karbonat ikilisini bir kaba ekleyin. Macun kıvamını alan karışımı bir sünger ya da bez yardımıyla çaydanlığın dış yüzeyine uygulayın. Eğer çaydanlığınızın rengi çok soluk ya da lekeleri çok fazlaysa bu karışımı bir süre çaydanlık üzerinde bekletin.

Silikonların kararması özellikle ev hanımları için büyük bir sorun olarak öne çıkar. Kararan silikonları bu yöntemle çok kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz.

- Kararmış silikonları temizlemek için birkaç doğal malzeme kullanabilirsiniz. Bunlardan biri, karbonat ve su karışımıdır. Bu karışımı silikonun üzerine uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra, bir fırça veya sünger kullanarak silikonu temizleyin.

Kettle Kireci Nasıl Temizlenir?

Limon

Bir adet limonun suyunu sıkıp kettle'a doldurun. Üzerine bir bardak su ilave edin ve bu şekilde yarım saat bekletin. Daha sonra bir bardak daha su ekleyin ve kaynatın. Kaynayan limonlu suyun, soğumasını bekleyin. Tamamen soğuyunca dökebilirsiniz. İşlemin sonunda, kettle'ı iyice durulayın.

Limon Tuzu

Kettle'daki kireçli alanı kaplayacak şekilde limon tuzu ekleyin. Üzerine kettle'ın yarısını dolduracak şekilde su ekleyin. Su kaynayana kadar kettle'ı çalıştırın. Soğumaya başladığında içindeki karışımı dökün ve fırça yardımıyla içini temizleyin. Ardından soğuk su ile durulayın.

Patates Kabuğu

Patates kabuklarını kettle'ın içine atın ve üzerine su ilave edin. 15 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Ardından içini tamamen boşaltın ve kettle'ı durulayın.

KİREÇ SORUNUNU DURDURMANIZI SAĞLAYACAK YÖNTEMLER

*Kettle'ın içinde su bekletmemeye özen gösterin.
*Her seferinde kullanacağınız kadar su kullanın. Arta kalan suyu, farklı alanlarda değerlendirin.
*Yaşadığınız bölgedeki suyun kireç oranına göre, kettle'ın kireç temizleme işlemini ayda bir kez veya 2 ayda bir kez tekrarlayın.
*Su ısıtıcısını doğrudan suyun altına tutmayın veya su dolu bir kapta bekletmeyin. Aksi takdirde kettle, elektrikli bir alet olduğu için, ürününüzün bozulmasına ve daha ciddi sonuçlara yol açabilirsiniz.
*Kettle'ın dış yüzeyini, bulaşık süngerinin yumuşak tarafı ile temizleyebilirsiniz.
*Kettle'ın dışını temizledikten sonra mutlaka kurulayın. Tamamen kurumadan çalıştırmayın.
 
Geri
Üst Alt