Taze Naneli Kabak Mücver Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 11 gün
Mesajlar
18,011
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 5864

Taze Naneli Kabak Mücver Tarifi için Malzemeler​

  • 5-6 adet orta boy yeşil kabak
  • 1 demet dereotu
  • ½ demet taze yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 10-12 tane yaprak taze nane
  • 4-5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Kızartmak için:
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Taze Naneli Kabak Mücver Tarifi Hazırlanışı​

  1. Kabakları soyup yıkadıktan sonra derin bir kabın içine rendeleyin. Malzemeleri avuçlarınız arasında hafifçe sıkıp suyunu sıkın. Çünkü kabak çok sulanıp mücverin kıvamını bozar.
  2. İncecik kıydığınız dereotu, maydanoz, taze nane ve yeşil soğanı ilave edin. Malzemeleri kaşıkla iyice karıştırın. Üzerine yumurtaları kırıp un ve karbonatı ilave edin. Tuz, kırmızı biber ve karabiberi serpiştirdikten sonra malzemeleri tekrar karıştırın ve bir kenarda bekletin.
  3. Diğer taraftan, sıvı yağı orta boy bir tencerede ya da tavada kızdırın. Mücveri derin bir kapta ve bol yağda kızartmalısınız.
  4. Mücver karışımından bir yemek kaşığı dolusu alıp, yakın mesafeden kızgın yağa bırakın. Altları iyice kızaran mücverleri bir el süzgeciyle ters çevirip diğer yüzlerini de kızartın.
  5. Kızarttığınız mücverleri üzerine kağıt havlu serilmiş tabağa koyup fazla yağını çektirin ve sıcak sıcak servise sunun. İsterseniz mücveri sarmısaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz.
  6. Not: Kabak bazen çok sulanır ve mücverin kıvamını bozar. Bu yüzden kabakları rendeledikten sonra iyice sıkmanız gerekir. Mücver hamuru oldukça katı ama akıcı bir kek hamuru gibi olmalı. Çok cıvık olursa ekstra un ekleyebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt