Taze İncirli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler;
- 3 su bardağı un,
- 2 adet yumurta,
- Yarım paket kabartma tozu (5 gr),
- Yarım paket vanilya (2,5 gr),
- 6-7 adet taze incir (ben 1 kase minik incir kullandım),
- 1 çay bardağı kırık ceviz içi,
- 1 çay bardağı süt,
- 1 çay bardağı sıvı yağı,
- 1 su bardağı toz şeker.
Tatlısıyla tuzlusu ile soframız
Taze İncirli Tart Kek Yapılışı;
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikserle iyice köpürene kadar çırpalım.
Üzerine sütü ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpalım.
Sonra elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip mikserle iyice çırpalım.
Son olarak cevizi ilave edip iyice karıştıralım.
Margarin ya da tereyağı ile borcamı iyice yağlayalım.
Kek karışımı kalıba döküp eşit şekilde yayalım.
Hamurun üzerine incirleri sırayla dizelim. Normal inciri dilimleyin. Ben minik incir kullandığım için ortadan ikiye böldüm.
Önceden ısıtılmış 180° fırında kekin altı ve üzeri kızarıp kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
Taze İncirli Tart Kekimiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.
Üzerine sütü ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpalım.
Sonra elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip mikserle iyice çırpalım.
Son olarak cevizi ilave edip iyice karıştıralım.
Margarin ya da tereyağı ile borcamı iyice yağlayalım.
Kek karışımı kalıba döküp eşit şekilde yayalım.
Hamurun üzerine incirleri sırayla dizelim. Normal inciri dilimleyin. Ben minik incir kullandığım için ortadan ikiye böldüm.
Önceden ısıtılmış 180° fırında kekin altı ve üzeri kızarıp kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
Taze İncirli Tart Kekimiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.