- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
1.Yöntem: Çiğ Saklanması
İlk olarak taze fasulyelerinizi kaba aktarın ve kabın içerisin de güzelce yıkayın. Kenarlarını bıçak yardımı ile kılçıklarını temizleyin. Sonra yemeklik olarak kesin veya kırın burada karar sizlere ait. Yıkama işlemi de bittikten sonra buzdolabı poşetlerine koyup ağzını da güzelce kapatarak dondurucuya koyabilirsiniz.
2.Yöntem:Şoklama Yapılarak Saklama
Taze fasulyelerinizi ilk olarak güzelce yıkayın. Şoklama işlemini yapmadan önce mutlaka fasulyelerinizi temizleyin ve sonra yıkayın. Sonra tencereye su ve arkasından fasulyeleri ekleyin. Fasulyeleriniz renk değiştiresiye kadar suda haşlayın. Renk değişimi görüldüğü zaman süzgece aktarın. Fasulyeleri soğuk suda biraz bekletin ve sonra süzgeçten geçirip buzdolabı poşetlerine aktararak dondurucuya koyabilirsiniz.
3.Yöntem: Kavurma Yöntemi
En son yöntemimiz ise kavurma yöntemi olacaktır. Yine aynı şekilde taze fasulyeleri güzelce yıkayın ve tencereye az bir yağ ekleyip isterseniz sarımsak ekleyerek ve aynı zaman da domates tabi fasulyelerinizi biraz kavurun. Kavurduktan sonra ocağa kapatıp biraz bekleyin ve sonra buzdolabı poşetlerine ekleyip dondurucuya koyabilirsiniz.
İlk olarak taze fasulyelerinizi kaba aktarın ve kabın içerisin de güzelce yıkayın. Kenarlarını bıçak yardımı ile kılçıklarını temizleyin. Sonra yemeklik olarak kesin veya kırın burada karar sizlere ait. Yıkama işlemi de bittikten sonra buzdolabı poşetlerine koyup ağzını da güzelce kapatarak dondurucuya koyabilirsiniz.
2.Yöntem:Şoklama Yapılarak Saklama
Taze fasulyelerinizi ilk olarak güzelce yıkayın. Şoklama işlemini yapmadan önce mutlaka fasulyelerinizi temizleyin ve sonra yıkayın. Sonra tencereye su ve arkasından fasulyeleri ekleyin. Fasulyeleriniz renk değiştiresiye kadar suda haşlayın. Renk değişimi görüldüğü zaman süzgece aktarın. Fasulyeleri soğuk suda biraz bekletin ve sonra süzgeçten geçirip buzdolabı poşetlerine aktararak dondurucuya koyabilirsiniz.
3.Yöntem: Kavurma Yöntemi
En son yöntemimiz ise kavurma yöntemi olacaktır. Yine aynı şekilde taze fasulyeleri güzelce yıkayın ve tencereye az bir yağ ekleyip isterseniz sarımsak ekleyerek ve aynı zaman da domates tabi fasulyelerinizi biraz kavurun. Kavurduktan sonra ocağa kapatıp biraz bekleyin ve sonra buzdolabı poşetlerine ekleyip dondurucuya koyabilirsiniz.