Tavuk Karahi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
63ab52ab0f254428e4918d8d.jpg

Malzemeler:

· 5 adet küçük boy tavuk but

· 1 su bardağı domates püresi

· 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

· 3 diş kıyılmış sarımsak

· 3 adet doğranmış çekirdeksiz yeşil biber

· 1 yemek kaşığı ghee (Sade yağ)

· 1 yemek kaşığı toz kişniş

· 1 çay kaşığı kimyon

· 1 çay kaşığı toz biber

· 1 çay kaşığı tuz

· Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

· Yarım çay kaşığı zerdeçal

· 1 çay kaşığı garam masala

· 1 yemek kaşığı süt

Tarif:

  1. İlk olarak sarımsak ve zencefili rendeleyip, yeşil biberlerin ise çekirdeklerini çıkarın ve ufalayın.
  2. Tavuk butların derilerini çıkarıp iyice yıkayın ve kurutun.
  3. Ocakta yer alan wok’ta sade yağı eritip, sarımsak ve zencefili koku yaymaya başlayana kadar kavurun.
  4. Ardından tavuk butları ekleyip arkalı önlü 2 dakika pişirin.
  5. Hafif kahverengi renk alan tavukların üstüne garam masala hariç tüm baharatları ekleyip, yakmadan iki tur karıştırın.
  6. Son olarak domates püresi, sütü ekleyip, wok’un kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  7. Tavuk karahiniz hazır.
  8. Üzerine taze kişniş serpiştirerek servis edebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt