Malzemeler:
· 5 adet küçük boy tavuk but
· 1 su bardağı domates püresi
· 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
· 3 diş kıyılmış sarımsak
· 3 adet doğranmış çekirdeksiz yeşil biber
· 1 yemek kaşığı ghee (Sade yağ)
· 1 yemek kaşığı toz kişniş
· 1 çay kaşığı kimyon
· 1 çay kaşığı toz biber
· 1 çay kaşığı tuz
· Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
· Yarım çay kaşığı zerdeçal
· 1 çay kaşığı garam masala
· 1 yemek kaşığı süt
Tarif:
- İlk olarak sarımsak ve zencefili rendeleyip, yeşil biberlerin ise çekirdeklerini çıkarın ve ufalayın.
- Tavuk butların derilerini çıkarıp iyice yıkayın ve kurutun.
- Ocakta yer alan wok’ta sade yağı eritip, sarımsak ve zencefili koku yaymaya başlayana kadar kavurun.
- Ardından tavuk butları ekleyip arkalı önlü 2 dakika pişirin.
- Hafif kahverengi renk alan tavukların üstüne garam masala hariç tüm baharatları ekleyip, yakmadan iki tur karıştırın.
- Son olarak domates püresi, sütü ekleyip, wok’un kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin.
- Tavuk karahiniz hazır.
- Üzerine taze kişniş serpiştirerek servis edebilirsiniz.