Tavada kek nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 6 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Yalnızca fırında değil tavada da kek yapmak mümkündür. Usülüne münasip pişirildiğinde hayli pratik,lezzetli ve benzer zamanda da yumuşak tada sahip olmaktır. Nasıl yapılacağı hakkındaki bilgiler, malzemeleri ve tarifi aşağıda yer alır.

Hazırlanışı
Önce yumurta ve şeker köpürene kadar güzelce çırpılır. Daha sonrasında süt,limon suyu ve sıvıyağ eklenir. Diğer tarafta hazırlanan un ile kabartma tozu beraber elenerek karışıma eklenmektedir. Vanilya da bu safhada eklenmektedir .En son rendelenmiş limon da eklenmek suretiyle yağlanmış teflon bir tavaya dökülür. Kek yaparken kullanılacak tava kapaklı olmalıdır. Eğer kapağında delik var ise bir kağıt veyahut peçete kullanılarak tam olarak kapatılmalıdır. Bu biçimde hazır olunca tavanın altına birkaç kat aliminyum folyo kağıt sarılarak üste doğru kağıtlar gelecek biçimde olmak üzere, ocağın en kısık gözüne yerleştirilir. Hiç kapağı açılmadan takriben 40 dakika pişirilir.Açtığınızda kürdanla kontrol edip,kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Yuvarlak bir servis tabağına ters çevirerek koyun. Biraz ılınınca isteğe göre üstüne pudra şekeri dökerek de servis edebilirsiniz.

Tavada kek Nasıl yapılır?
Malzemeler

Yarım limonun suyu

1 Su bardağı toz şeker

1 Paket vanilya

2 Adet yumurta

1 Çay bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 Paket kabartma tozu

1,5 Su bardağı un

1 Limon kabuğu rendesi
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt