Tatlıyı Bırakmak İçin 5 Etkili Yol

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 5 gün
Mesajlar
25,266
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
shutterstock_308808533.jpg


Ne yapıp ettiyseniz de tatlıyı bırakamadınız mı? Demek ki bir yerlerde hata yapıyorsunuz! O zaman hemen bu sorunu çözmeye başlayalım.

Önce tatlıyla ilişkinizi gözden geçirmekte fayda var. Neden tatlıyı bırakmak size imkansız geliyor? Şöyle sıralayalım:

  • Tatlı krizinizin sebebini bilmiyorsanız: Düzenli olarak tatlı tüketme isteğinizin farklı sebepleri olabilir. Örneğin; ağır diyetler, uykusuzluk ve stres, kan şekeri seviyenizi dengesizleştirerek sizi tatlıya yöneltebilir. Belki de tatlıyı bir ödül veya teselli olarak görüyorsunuzdur veya her akşam yemeğinden sonra bir parça çikolata yemek gibi bir tatlı alışkanlığı geliştirmiş olabilirsiniz.
  • Yapay tatlandırıcılar kullanıyorsanız: Sadece yapay tatlandırıcıları değil, aromalı sodalar veya benzeri tatlı yüklemesi yapan gazlı içecekleri fark etmeden de olsa çok tüketiyor olabilirsiniz. Bunlar da en az pasta ve kek kadar kalorili.
  • Tatlıya bağımlılığınız olduğunu düşünüyorsanız: Tatlıya bağımlı olmak diye bir şey yok, önce bunu kabul edin. Eğer tatlıya bağımlılığınız olduğunu düşünüyorsanız, çoğunlukla fazla yağlı yemeklere de zaafınız vardır. Çünkü tatlı/yağlı kombinasyonu, tatlının kendisinden daha bağımlılık yaratıcı. Kısacası fazlaca tatlı tükettiğinizi düşünüyorsanız, tüm beslenme tarzınızda hata olabilir.
Şimdi gelelim tatlıyı bırakmak için neler yapmanız gerektiğine...

1. Güne Protein Ağırlıklı Bir Kahvaltıyla Başlayın

shutterstock_344066969.jpg



Kahvaltıda yumurta, peynir, yoğurt veya protein karışımı smoothie tüketerek kan şekerinizi sabitleyebilirsiniz. Böylece kahvaltıdan bir süre sonra, kan şekerinin düşmesinden kaynaklanan ani açlık hissi ve şekerli bir şeyler yeme ihtiyacı ortadan kalkar. Yumurtanızın veya yoğurdunuzun üzerine çok faydalı bir protein kaynağı olan Chia tohumu ekleyebilirsiniz.

2. Meyve Yemeyi İhmal Etmeyin

shutterstock_361046231.jpg


Vitaminler ve mineraller biyokimyanızı dengelemekte çok başarılıdır. Tabii bir oturuşta 1 kilo meyve yememek gerekiyor çünkü o da çok fazla şeker yüklenmesi anlamına geliyor. Günde iki tane meyve yemek yeterli. Birini sabah smoothie’nizin içinde, diğerini akşamüstü ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Özellikle öğle ve akşam yemeği arasında yediğiniz meyve, tatlı ihtiyacınızı giderecektir. Eğer böyle bir tatlı kriziniz olmuyorsa bile sağlıklı bir alışkanlık olarak meyve yemeniz gerektiğini kendinize hatırlatmanızda fayda var.

3. Günde En Azından 7 Buçuk Saat Uyuyun

shutterstock_539781799.jpg


Evet düzenli ve yeterli uyku, tatlı krizleriyle savaşmada çok etkili. Yapılan bir araştırmaya göre uyku saatlerini dört gün üst üste 7.5 saatten 4.5 saate düşüren kadınlar, gün içinde daha fazla tatlı yeme ihtiyacı duymuşlar ve bu da onlara günde ekstra 400 kalori olarak geri dönmüş!

4. Kendinize “Neden?” Diye Sorun

shutterstock_294149762.jpg


O gofreti ısırmadan veya o rengarenk şekerlemeyi yemeden önce durun ve kendinize “neden?” diye sorun. Sıkıldınız mı? Mutsuz musunuz? Öylesine mi yiyorsunuz? Tatlı yeme istediğinizin kaynağını bulmak, tatlıyı bırakmak için çok önemli bir adım. Örneğin canınız sıkkın olduğu için tatlı yiyorsanız, bunun yerine meditasyon yapmaya başlayabilirsiniz.

5. Tatlıyla Barış İmzalayın

shutterstock_540407002.jpg


Tatlıyı tamamen bırakmanıza hiç gerek yok. Eğer ki minik bir parça bitter çikolata nefsinizi köreltiyorsa, yemeyeceğim diye kendinize eziyet etmeyin. Tabii o da her gün olmasın lütfen J Veya arkadaşınızın doğum gününe gittiğinizde, küçük bir dilim yememek için kendinizi zorlamayın. Tatlı yediğiniz anları özel bir hale getirin ki, zihniniz bunu bir alışkanlık olarak görmesin. Unutmayın, her şey kararında güzel...

Tatlıyla olan mücadelenize son vermek için bir uzmandan da destek almaya ne dersiniz? Kansere İnat Yaşasın Hayat Sigortası yaptırarak kendinizi kansere karşı koruma altına alırken, spor ve beslenme danışmanlığı gibi Destekleyici Sağlık Hizmetleri’nden %40’a varan indirimlerle faydalanabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt