Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer



Süzme yoğurtlu ılık pazı mezesi

Hazırlama & pişirme süresi: 30 dakika



Malzemeler

1 bağ pazı + 1 çay kaşığı karbonat + yeteri kadar su


2 yemek kaşığı zeytinyağı


1 mor soğan, piyazlık doğranmış


1 kapya biber, ince doğranmış


Yarım çay kaşığı tuz



1 su bardağı süzme yoğurt


2 diş sarımsak, ezilmiş


Yarım çay kaşığı tuz



Üzerine;


  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 çay kaşığı pul biber


Yapılışı

  • Pazıları bol suda yıkayın. Büyük bir tencereye 2 - 3 lt su aktarın, açık ateşte su kaynamaya başlayınca karbonat ve pazıları ilave edin, 3 - 4 dakika haşlayın (pazılar haşlanırken bu arada geniş bir kaba buz ve soğuk su alıp hazırda bekletin).


  • Haşlanan pazıları maşa veya delikli kaşık yardımıyla buzlu suya alın (pazıların yeşil rengini koruması için bu işlemi yapıyoruz). Pazılar tamamen soğuyunca sularından iyice süzdürerek 2 - 3 cm uzunluğunda olacak gibi doğrayın.


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanı tavaya alın, orta ateşte soğan yumuşamaya başlayınca kapya biberi ilave edin, 2 - 3 dakika soteleyip pazı ve tuzu ekleyerek 3 - 4 dakika daha soteledikten sonra ocağı kapatın.


  • Yoğurt, sarımsak ve tuzu küçük bir kasede karıştırın.


  • 1 yemek kaşığı zeytinyağını küçük bir tavaya aktarın, kısık ateşte yağ ısınınca pul biberi ekleyip ocağı kapatın.


  • Pazılı karışımı yayvan bir tabağa geçirin, üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın ve biberli yağı üzerine gezdirin.




Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt