Süvari Kahvesi Nedir, Süvari Kahvesi Nasıl Yapılır?

Katılım
3 yıl 6 ay 11 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Tarsus usulü bu kahve, ince belli çay bardağı içerisinde bir sunuma sahip. Ege bölgesinde "Süvari" ismiyle bilinen kahve, Akdeniz bölgesinde ise; "Tarz’ı Hususi" veya "Tarsuzi" isimleri ile anılır. Ülkemizde kahve, genelde klasik boy kahve fincanları ile ikram edilirken süvari kahvesinde ince belli çay bardağında ikram ediliyor. Normal kahveye göre daha az köpüğü olan süvari kahvesi, tercihe göre şekersiz veya az şekerli olarak hazırlanıyor. Her ne kadar ismi Tarsus usûlü ile anılıyor olsa da, aslında Tarsus bölgesine has bir yöresel kahve olma özelliğini taşımıyor.

Süvari Kahvesi Nasıl Yapılır?

Süvari kahvesinin pişirilme yöntemi, bildiğimiz klasik tarzda yapılan Türk kahvesinden çok farklı değildir. Sadece, genelde sade(şekersiz) olarak hazırlanır, çifte kavrulmuş Türk kahvesi kullanılır ve normal kahveye göre daha çok kaynatılır. Hazırlanan kahve klasik fincanlar ile değil, ince belli Türk çay bardağına dökülerek servis yapılır. Ayrıca, Süvari Kahvesi normal Türk kahvesi ile kıyaslandığında Süvari Kahvesinde çok daha az köpük olmaktadır.

Süvari Kahvesi Yapmak İçin Malzemeler


  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı çifte kavrulmuş Türk kahvesi

Süvari Kahvesi Ölçüleri Nedir?

Süvari kahvesi yapmak isterseniz gereken ölçüler; 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş Türk kahvesi ve İsteğe göre 1 tatlı kaşığı toz şekerdir. Bu ölçü 1 kişilik sade süvari kahvesi yapımı için idealdir. Süvari kahvesinde genelde şeker kullanılmaz fakat kullananlar da vardır. Siz de isteğe göre kendiniz ekleyebilirsiniz.

Süvari Kahvesi Yapımı - Evde Süvari Kahvesi Yapılışı


  • Süvari kahvesi yapmak için ilk önce soğuk su, çifte kavrulmuş Türk kahvesi ve kullanıyorsanız toz şekeri bakır cezvenin içine alın.
  • Cezveyi ocağın üstüne koymadan önce, bir kaşık yardımıyla malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Cezveyi ocağa alın ve ateş ayarını orta ayara getirin.
  • Kahvemiz köpürene kadar yavaş yavaş karıştırın ve köpürdükten sonra karıştırmayı bırakın.
  • Köpürmeye başlayan kahveyi, normal Türk kahvesine göre daha uzun süre pişirin.
  • Pişen kahveyi, ince belli çay bardağına dökün ve fazla bekletmeden yanında lokum veya çikolata ile servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt