Mis gibi süt kokan, hafif ve yumuşacık bir kek için bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. Hazırladığınız sütlü keki sade olarak servis edebileceğiniz gibi ince katlara bölerek doğum günü ve özel günlerin içerisinde pasta yapmak için de kullanabilirsiniz.
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 adet oda sıcaklığında yumurta
2+ 1/4 su bardağı çok amacı ile un
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
1,5 su bardağı süt
175 gram tereyağı
Hazırlanışı:
Sütlü kek için malzemeler:
Fırını önceleri 170 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Un ve kabartma tozunu eleyip havalandırdıktan sonra kenara alın.
Geniş bir kapta, yumurtaları beş dakika yükse devirde çırpın.
Karışımın içine yavaşça şekeri ekleyin. beş dakika daha çırpın.
Mikserin çırpma hızını düşürüp, az az unu ekleyip, pürüzsüz bir karışım durumuna gelene değin düşük hızda çırpın.
Küçük tencerede süt ve tereyağını eriyinceye kadar ısıtın.
Isıtılmış sütü ve vanilyayı az az karışıma ekleyip, düşük devirde 30 saniye kadar katıştırın.
Yağlanmış kek kalıbının karışımı döküp, 170 derecede takriben 45 dakika kadar pişirin.
Zorunlu olmadığınız sürece pişme sırasında fırının kapağını açmayın.
Kek pişince fırın teli üstüne alıp soğumasını sağlayın. Dilimleyerek servis yapın.
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 adet oda sıcaklığında yumurta
2+ 1/4 su bardağı çok amacı ile un
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
1,5 su bardağı süt
175 gram tereyağı
Hazırlanışı:
Sütlü kek için malzemeler:
Fırını önceleri 170 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Un ve kabartma tozunu eleyip havalandırdıktan sonra kenara alın.
Geniş bir kapta, yumurtaları beş dakika yükse devirde çırpın.
Karışımın içine yavaşça şekeri ekleyin. beş dakika daha çırpın.
Mikserin çırpma hızını düşürüp, az az unu ekleyip, pürüzsüz bir karışım durumuna gelene değin düşük hızda çırpın.
Küçük tencerede süt ve tereyağını eriyinceye kadar ısıtın.
Isıtılmış sütü ve vanilyayı az az karışıma ekleyip, düşük devirde 30 saniye kadar katıştırın.
Yağlanmış kek kalıbının karışımı döküp, 170 derecede takriben 45 dakika kadar pişirin.
Zorunlu olmadığınız sürece pişme sırasında fırının kapağını açmayın.
Kek pişince fırın teli üstüne alıp soğumasını sağlayın. Dilimleyerek servis yapın.