Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Süs köpeği bakımı

Katılım
4 yıl 1 ay 28 gün
Mesajlar
5,542
Tepkime puanı
1,102
Yaş
28
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Evimizde sorumluluk duygumuzu geliştirmek adına çoğu kez evcil hayvan besleme merakına gireriz. Evde beslenebilecek ve bakımı yapılacak bazı hayvan cinsleri bulunur. Bunlardan biri köpek olmakla beraber köpeklerin bakımları göz önüne alındığı zaman evde beslemek için süs köpeklerinin daha yaygın olduğunu görmekteyiz.

Köpek bakımı ciddi bir iş olmakla beraber hassasiyet ve sorumluluk istemektedir. Bu sorumlulukları yerine getirebileceğine inanan ve köpek edinmek isteyen her sağlıklı birey süs köpeği edinebilir. Köpek bakımı zor ve titiz bir iş olduğu için, veterinerlerden profesyonel yardım alınması gerekebilir. Genellikle benzer bakım özellikleri bulunuyor ise de cinslere ve yaşlara göre oldukça değişik programlar önerilebilir. Süs köpekleri kendi cinsleri arasında hayli tür gösterdikleri için her köpeğin bakımı farklılaşabilir. Yanlış uygulama bu köpekleri hastalandırabilir. Bunun yüzünden süs köpeğinizin cinsine göre uygun bakım programı seçmelisiniz. Süs köpeği bakım yöntemleri:

Sağlıklı olabilmeleri için süs köpeklerinin tüy bakımı da hayli önemlidir. Tüylü bir köpek ise tüyleri sıklık ve düzen ile taranmalıdır. Gün içerisinde iki kez sabah ve akşam olarak fırçalanması tavsiye edilir.

Bu program yani cetvele göre köpeğinizin bakımını ve beslenmesini yaparsınız ve belli aralıklar da onları hastalanmamaları için aşıya götürürsünüz.


Profesyonel bir yardım almak için herkesden önce bir veterinere başvurulmalıdır.

Veteriner köpeğin cinsine göre bir bakım ve beslenme programı uygulayıp size vermektedir.

Tuvalet ve görme problemi oluşturan uzun tüyler traş edilir.

Süs köpekleri hareketli ve samimi bir hayvan olduğundan ötürü sahibinin kucağında bulunmayı hayli benimser. Buna istinaden size yakın bir yerde bulunması gerekmektedir.

Tuvalet alışkanlıkları doğru öğretilmeli ve beslenme saatleri cetvele yani programa göre aksatılmamalıdır.

Evin içerisinde ona zarar verebilecek nesleri ondan uzak tutabilir yahut ortadan kaldırabilirsiniz.

Burun, diş ve kulakları temiz olup düzenli muayene edilmelidir.

Süs köpeklerinin beslenme ve yaşam alanlarına çok dikkatli olunması gerekir
 

Benzer konular

24,451Konular
87,827Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt