Subhanallahi ve Bihamdihi Zikri Nedir? Faziletleri ve Sırları Nelerdir?

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 30 gün
Mesajlar
25,264
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Allah Aşkı İle İlgili Sözler


Her mümin muhakkak ki cennette ağacı olsun ister. İşte bunu sağlayacak zikirler vardır ve bunların adı da: Subhanallahi ve Bihamdihi’dir. Hurma ağacı olsun isteyen Müslümanların yapması gerekenler ve bu zikirlerin manasını, faziletlerini ve sırlarını sizler için hazırladık.

Eğer ki yüreğinizde bir acı varsa, herhangi bir nedenden dolayı incinmişseniz, bunların sonlandıracak olan Rabbimizdir ve bunun yolu da zikirden geçer. Yaratanı anmanın, O’na ibadet etmenin en erdemli yollarından biridir. Ben her zaman yapamıyorum, ara sıra aklıma geliyor diye düşünmeyin, zikrin azı da mutlaka ödüllendirilir. Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahi’l azim zikri, her gün rutin haline getirilip amel defterini iyilikle doldurmanın en kolay yoludur.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in mümin kardeşlerine önerdiği her zikir ve dua, bizlerin her gün tatbik etmesi gereken şeylerdir. Tabii, bunların dilimizde de ne anlama geldiğini bilirsek daha yürekten etmiş oluruz. Bilmediğimiz bir şeyi tekrar etmek mantıklı olmayacaktır. Bunları yaparak Rabbimizi her an övmeliyiz.
Bir rivayette ALLAH’ın Resulü şöyle demiştir: 2 cümle ki söylendiğinde basit gibi görülseler de Hakk’ın terazisinde çok ağır basarlar. Rahmet sahibi Rabbimize sevimli gelirler. Sübhânellâhi ve bihamidihî, Sübhânellâhil’azîmi söyleyerek Rabbimizi övüp O’nu eksik sıfatlarından uzak tutarım denir.


Subhanallahi ve Bihamdihi Zikrinin Arapça Latince Okunuşu​


“Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahi’l azim”

Subhanallahi ve Bihamdihi Zikrinin Türkçe Meali Anlamı​

Yaradan Rabbimizi metheder O’nun eksikliklerinden uzak tutarım, Rabbimizi tenzih ederim.

Subhanallahi ve Bihamdihi Zikrinin Faziletleri ve Sırları Nelerdir?​

Subhanallahi ve Bihamdihi için ALLAH’ın Resulü şöyle demiştir:
Hangi mümin ki sabah ya da akşam 100 kere Subhanallahi ve Bihamdihi zikrini söylerse o dilinden dökülenlerin katbekat çoğunu dile getirenler hariç hiçbir mümin kıyamet geldiğinde daha erdemli zikirle gelemezdi.
Bir hadisi şerifte Resulullah (s.a.v)’e bir soru yöneltirler ve hangisi daha erdemlidir? Derler. O da Rabbinin melekleri veya kullarına özel olarak tercih ettiği şu zikirdir: Sübhânellâhi ve bihamdihî.
Hataları, günahları aşırı olan kulların bağışlanmasına aracı olacak bu teshibat için Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle demiştir: Hangi kul, Rabbini överek tesbih ederim diye söylerse denizin köpüklerinin çokluğunda hatası olsa dahi affedilir.
Ayrıca en başta da dediğimiz gibi, Sübhânellâhi ve bihamdihî zikrini söyleyen kullar adına 1 hurma ağacı cennetteki yerini alır. Zikir çok kısa olmasına rağmen faziletleri ve sırları çoktur.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt