Su İstemeyen Çiçekler

Katılım
2 yıl 3 ay 8 gün
Mesajlar
18,002
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Bahçenizde, zeminde yetiştirebileceğiniz kekik bitkisini kullanabilirsiniz. Fazla suya ihtiyaç duymadan, bahçenizde yeşil rengini korur. Kekik, görüntüsünün yanı sıra, hoş kokusuyla da, bahçenize ferahlık verecektir. Kuraklığa dayanıklı bitkilerden, zakkum, meşe ağacı, çam ve ladin ağacı bahçeniz için uygun olacaktır. Yerleri, küçük çakıl taşlarıyla kaplayın. Beton görüntüsü, çakıl taşları sayesinde kapanıp, bahçenizde bütünlük sağlayacaktır.

Bahçenizin köşelerinde, çim yerine, kuraklığa dayanıklı otlar kullanın. Yol kenarındaki su şeritlerinden gelen su, bitkilerinizin büyümesi için yeterli olacaktır. Yeşil yapraklı bitkiler, erozyonu önlediği için, bahçenizin genelinde kullanabilirsiniz. Bahçenizde yapacağınız yürüme yolunu, iri taşlarla döşeyin. Etrafını, yeşilin farklı tonlarındaki uzun bitki ve çalılarla donatabilirsiniz. B tür bitkiler, suya fazla ihtiyaç duymadığı için, yol kenarında kullanım için idealdir. Bahçenizde yeşilin tonlarını kullanırken, farklı renklerdeki çiçekleri de aralarına serpiştirmeyi unutmayın.


Susuzluğa dayanıklı bitkiler, fazla bakım gerektirmeden yaz-kış yeşilliğini korur. Sinir otu, ipek çiçeği, civanperçemi, zakkum, aslanağzı gibi bitkiler, uzun süre su vermediğinizde de yeşilliğini koruyabilecek bitkilerdendir. Yeşil kalmalarının yanı sıra, çiçeklenme zamanlarında çiçek açıp, sağlıklı görünümlerini korurlar. Bitkilere fazla zaman ayıramayanlar için ideal olan bu bitkiler, balkonunuzda saksı içinde veya bahçenizde kolayca yetiştirilebilir. Susuzluğa dayanıklı oldukları için, zaman zaman yapraklarında açık renklerde kül gibi maddeler oluşabilir. Bunları düzenli olarak temizleyin. Yapraklarını temizlediğiniz takdirde, bitki daha rahat nefes alıp, yeşil görünümünü koruyacaktır.

Evinizde, fazla bakım yapmaksızın güzel görünümlü bitkiler yetiştirebilmek için, susuzluğa dayanıklı bitkileri tercih edin. Kuraklığa dayanıklı bitkilerle, bahçenizi, çok fazla bakım gerektirmeyen küçük bir orman haline getirebilirsiniz.

Çiçek yetiştirmeyi seviyor ama yoğunluktan vakit bulamıyorsanız fazla su istemeyen çiçekler tam da size göre olacaktır. Fazla su istemedikleri için bakımları oldukça kolay olan çiçekler ile evinizi yemyeşil bir yer haline getirebilirsiniz.

Çok Su İstemeyen Ev Bitkileri​

Su istemeyen çiçekler listeledik. Evinizi susuzluğa dayanıklı bitkiler ile yeşillendirin.

Aloe Vera

aloe-vera-bitkisi-620x376.jpg
Su İstemeyen Çiçekler
Zambakgillerden olan Aloe, süs bitkisi olarak salon, balkon ve bahçelerde tercih edilen bir bitkidir. Anayurdu Afrika ve Madagaskar adası olan bu bitki etli ve sulu yapraklara sahip hep yeşil bir bitkidir ve acı bir özsuyu vardır. Yazın açan ve 4 cm’e kadar uzunlukta, beyazdan sarıya farklılık gösteren çiçekleri vardır. Bazı türlerinde yaprak kenarları sivri dişli, bazı türlerinde ise ufak ve yumuşak dişlidir. Yazın haftada, kışın ayda bir kere sulanması yeterlidir. Yazın toprağı nemliyse çok fazla su koymanıza gerek yok. Sadece tamamen kuruduğunda sulayın.

Zamia

zamia-620x413.jpg

Haftada bir kere sulamalısınız. Sulama zamanı geldiği halde toprak hâlâ nemliyse sulamak için bir gün daha bekleyin. Doğrudan güneş ışığı istemez. Dolaylı ışık da yeterli olur. Çok fazla soğuk ve sıcak havada kalmamalı. Yapraklı etkilenir. Hava akımından kolay etkilenir. Hava akımından koruyun. Bitkiye yılda en az bir kere vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır. Koyduğunuz yerde başka cisimlerle temasta bulunmamalıdır.

Sütleğen

sutlegen-620x465.jpg

Halk arasında sütlüce otu olarak da biliniyor. Tarihi çok gerilere uzanıyor. Tedavi amaçlı da kullanılıyor. Bahar ve yaz aylarında çok az sulayın. Toprağı tamamen kuruyana kadar bekleyin. Kışın da çok nadir sulayın.

Kalanşo

kalanso-620x376.jpg

Doğru bakımla yıllarca yaşar. Çiçeği güneş alan bir yere koyun. Durduğu yer çok sıcak ya da soğuk olmamalı. Yapraklarında nem biriktiren kalanşoyu sulamadan önce toprağının kuru olup olmadığına bakmalısınız. Evler için uzun süre çiçek veren güzel bir bitkidir. Kalın kümeler hâlindeki kırmızı, turuncu rengi çiçekleri uzun süre dayanır. Yazın normal sıcaklık, kışın ise 12-150Csıcaklığa gereksinim duyar. Kısa süreli 50 derece sıcaklığa dayanıklılık gösterir. Ancak yapraklarını döker. Işıklı veya yarı gölgeli bir yer uygundur. Tam güneş altında çiçekler daha parlak olur. Bu nedenle bol ışıklı bir yer tercih edilirse daha yerinde olur. Ancak yakıcı güneş ışığından korunmalıdır.

Paşa Kılıcı

pasa-kilici-1024x768.jpg

Yaprakları yeşil, uzun ve bir kılıç görünümündedir. Yaprakları şerit şeklinde, koyu yeşil renkli, enine gümüşi şeritli uzun ve dar ve uçları sivridir. Yapraklar dik bir şekilde gelişim gösterir. Yaprak uzunluğu genellikle 70 – 90 cm arasında değişmektedir. Yaprak genişliği ise 5 – 6 cm arasındadır. Çok soğuklara dayanamaz. Sıcaklık kesinlikle 10 0C’nin altına düşmemelidir. Kışın ise 15–20 0C olan yerlerde bulundurulabilir. Gelişme döneminde sıcaklık 18–27 0C arasında olmalıdır. 15 0C’nin altında büyümez. Yapraklarında su sakladığı için fazla su vermek çürümesine sebep olabilir. Buna karşın uzun süre sulamazsanız sorun olmaz. Bir dahaki sulamaya kadar toprak tamamen kurumuş olmalı.

Yeşim Bitkisi

yesim-bitkisi-620x412.jpg

Bereket çiçeği olarak da biliniyor. Kışın yaprak dökmüyor. Yapraklı canlı bir yeşil renge sahiptir. Çok sıcak bir yazsa haftada iki kere ama normal sıcaklarda haftada bir kere sulanması gerekiyor. Kışın iki haftada bir sulamak yeterli gelir. Çok soğuk havayı sevmez. Hava akımlarından koruyun. Yaprakları ıslak kalmamalı. Mantar oluşur.
 
Geri
Üst Alt