- Katılım
- 4 yıl 2 ay 25 gün
- Mesajlar
- 25,600
- Tepkime puanı
- 8,841
- Yaş
- 35
- Konum
- Memed' Home
- Web sitesi
- forummeskeni.com
- İsim
- CHRS
- Memleket
- Neresi?
- Meslek
- IzdırapÇI
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Haşlanmış sosisli sandviç yapmak lezzetli bir akşam yemeği hazırlamanın hızlı ve kolay bir yoludur. Tek ihtiyacın su dolu bir tencere ve bir paket sosis ile sandviç ekmeği. Suya baharat ekleyerek veya kaynattıktan sonra sosisleri soteleyerek ekstra lezzet katabilirsin. Sandviç ekmeklerinin arasına haşlanmış sosislerini koy ve daha sonra üzerlerine en sevdiğin çeşnilerden ekleyerek işlemi tamamla.
- Ocak yöntemi hazırlama süresi: 4 dakika
- Pişirme süresi: 6 dakika
- Toplam süre: 10 dakika
Malzemeler
- Sosis
- Su
- Sandviç Ekmeği
- Chili (Meksika usulü acılı kıyma) ve peynir, soğan, hardal, ketçap ve küp doğranmış tatlı salatalık turşusu gibi çeşniler.
Yöntem1
Ocak Üstünde Sosis Haşlamak
1
Geniş bir tencerede su kaynat. Tencere, haşlamak istediğin tüm sosisleri alacak kadar geniş olmalıdır. Tencerenin üst kısmında birkaç santim boşluk bırak, böylece sosisleri eklediğinde kaynar su taşmaz.
-
Sosisleri tencereye yerleştir. Sosisleri tencereye dikkatlice tek tek koy. Sakın tüm sosisleri bir seferde tencereye atma, yoksa kaynar su senin üzerine sıçrayabilir.
Sosisleri altı dakika haşla.Sosisler önceden pişirilmiş olarak gelir, ancak yine de en iyi lezzet tamamen ısıtıldığında ortaya çıkar. Sosisleri altı dakika haşlamak sosislerin iyice ısınmasını sağlamak için yeterlidir, ancak ortadan ayrılmasını önlemek için yeterince kısadır. Sosislerin ortadan ayrılmasını önlemelisin, çünkü bu durumda lezzetleri kaybolur.- Eğer çok sayıda sosis haşlıyorsan o zaman fazladan bir iki dakika daha pişirmelisin. Tüm sosisleri ateşten almadan önce tek bir sosisi kontrol ederek pişip pişmediğine bak.
- Sadece bir veya iki sosis haşlıyorsan altı dakika dolmadan önce sosisler hazır olabilir. Beş dakika olduğunda sosisin birini kontrol et ve istediğin sıcaklığa gelip gelmediğine bak. Eğer yeterli sıcaklığa gelmemiş ise sosisi tekrar suya koy.
Sosisleri ateşten al ve tencerenin içindeki suyu boşalt. Sosisleri maşa ile tek tek çıkarabilirsin ve bu sırada onları sallayarak üzerlerinden akan suyu süzebilirsin. Alternatif olarak, sosis tenceresini tek bir seferde süzgece dök, böylece su boşalır ve sosisler süzgecin içinde kalır.- Eğer herkesin bir taneden fazla yiyebilmesi için yeterince sosis hazırladıysan fazla olanları ılık su dolu tencerede bırak. Tencereyi, altını yeni kapadığın ocağın üstüne koy ve kapağını kapa. Ekstra sosisler, onları yemeye hazır olduğunda hâlâ sıcak olacaktır.
- Kalabalık bir gruba yemek servis ediyorsan ve bu sırada çok fazla sayıda sosisi sıcak tutman gerekiyorsa o zaman tüm sosisler bitene kadar ocağın altını en düşük ısı ayarında tut
Yöntem2
Mikrodalgada Sosis Haşlamak
Mikrodalgaya dayanıklı bir kâseyi suyla yarıya kadar doldur. Kâsenin, pişirmek istediğin sosis sayısını alacak kadar büyük olduğundan emin ol. Mikrodalgaya dayanıklı cam veya plastik bir kâse işe yarar.
Sosisleri bıçakla hafifçe kes. Bu yöntem sosislerin mikrodalgada çatlamasını önler. Pişirdiğin her sosisin derisini bıçak ile uzunlamasına kes.
Sosisleri 75 saniye yüksek ısıda pişir. 75 saniye sonra sosisleri kontrol et. İyice ısınmış olduğunu anlamak için bir sosisin ucunu kes ve daha fazla zamana gerek olup olmadığını belirle. Daha fazla zamana ihtiyaç varsa tüm sosisler tamamen ısınıncaya kadar 30 saniyelik artışlarla pişirmeye devam et.- Ayrıca sosisin dokusuna bakarak da ısınması için daha fazla zamana gerek olup olmadığını kontrol edebilirsin. Eğer sosisin yüzeyi buruşuk ve koyu renkli görünüyorsa o zaman muhtemelen hazır demektir.
- Birkaç taneden fazla sosis pişiriyorsan hepsinin tamamen ısınması için bir veya iki dakika daha gerekecektir.
- En az 75 saniye pişirilmediği sürece mikrodalgada ısıtılmış bir sosisin tüketim için tamamen güvenli olmadığını unutma.
Sosislerin suyunu süz. Sosisleri sıcak sudan çıkarmak için bir çatal kullan ve servis etmeden önce onları bir kâğıt havlu üzerine koyarak süz.
Yöntem3
Ekstra Lezzet Eklemek
Sosisleri haşlamadan önce suya baharat ekle.Sade olarak haşlanmış sosislerin tadı harikadır, ancak bazı baharatlar ekleyerek sosislerine lezzet katmak isteyebilirsin. Eğer sosisini tuzlu seviyorsan yarım tatlı kaşığı tuz eklemeyi dene. Ayrıca, ocağın altını açmadan önce aşağıdaki baharatlardan birini veya birkaçını suya ekle:- 1/2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1/2 tatlı kaşığı İtalyan baharat karışımı
- 1/4 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
Suya bir bira dök.Bira, sosislere lezzetli bir sucuk aroması katar. Maç izlerken ya da bira tadını seven kalabalık bir yetişkin gruba servis ederken çok sayıda sosis pişirdiğinde bu yöntem sosislere lezzet katmanın mükemmel bir yoludur. Bir buçuk bardak su yerine suya bir bira ekle. Suyu kaynat ve sosisleri normal bir şekilde pişir.- Eğer değişik lezzetler için deneme yapmaya hazırsan farklı bira türlerini dene. Örneğin, açık renkli bir bira koyu renkli bir biradan çok farklı bir tat verecektir.
- Bu yöntem her türlü sosis için uygundur, ancak özellikle sığır etinden yapılmış sosislerde harika lezzet verir.
Suya bir diş sarımsak ekle. Su kaynama aşamasına gelirken bir veya iki diş sarımsak eklemek, sosislerine topraksı bir lezzet katmanın harika bir yoludur. Sarımsakları soymak zorunda değilsin. Suya sadece bir ya da iki diş soyulmamış sarımsak ekle.
Sosisleri kaynattıktan sonra onları sotelemeyi dene. Eğer gevrek sosisler istiyorsan bunun için en iyi yol onları kaynattıktan sonra hızlı bir şekilde sotelemek. Bir tavayı orta ila yüksek ateşte ısıt ve az bir miktar zeytinyağı ekle. Sosislerini uzunlamasına olacak şekilde bir bıçak ile ortadan ikiye ayır. Yağ ısındığında, sosisler kahverengi ve gevrek olana dek kesik yüzleri alta gelecek şekilde sotele.
En sevdiğin çeşnileri sosislilerin üzerine ekleyerek lezzetlendir.Sosislerini nasıl pişirirsen pişir en iyi lezzet daha sonra eklediğin harika çeşniler ile gelir. Sosislerini sandviç ekmeklerinin arasına yerleştir ve en sevdiğin malzemeleri ekle. İşte sana birkaç fikir:- Chili (Meksika usulü acılı kıyma)
- Rendelenmiş peynir
- Ketçap ve hardal
- Doğranmış soğan, çiğ veya sotelenmiş
- Sotelenmiş Mantar
- Küp doğranmış tatlı salatalık turşusu