Sıcak yaz günleri için değişik ve serinletici bir içecek arıyorsanız soğuk kahveyi denemelisiniz. Soğuk kahveyi, istediğiniz bütün kahve çeşitleriyle hazırlayabilirsiniz.
Şekeri ve kahveyi bir sürahi yahut kavanozun içine alın.
Üstüne çıkacak kadar, takriben 2 yemek kaşığı su ekleyin.
Şeker ve kahve toptan karışıncaya kadar el blendırı ile çırpın.
Daha sonrasında soğuk sütü ekleyip, karışım köpük köpük oluncaya kadar 2 dakika zamanınca karıştırmaya devam edin.
Süt kremasını ayrı bir yerde çırpıp kabartın.
Hazırladığınız kahveyi bardaklara dökün.
Buz ilavesini yapınca kahvenin üstüne çırpılmış kremadan 1 kaşık ekleyin.
Üzerinin süslemek için rendelenmiş çikolata veyahut bir çimdik kahve serpiştirdikten sonra servis yapın.
İsteğe göre şeker
Yarım su bardağı su bardağı kaynar su
500 ml yağlı süt
Hazırlanışı:
1 yemek kaşığı hazır granül kahve (isteğe göre artırılabilir)
500 ml süt
1 yemek kaşığı şeker (isteğe göre artırılabilir)
50 gr krema
Hazırlanışı:
Kahveyi french press’e alıp üstüne sıcak su ilave ettikten sonra demlenmesi için onbeş dakika bekleyin.
Daha sonrasında kahveyi süzüp soğuması için buz dolabına alın.
Soğuk sütü el blendırı ile çırpıp isteğe göre şeker ilavesi yapın.
Servis bardaklarının 2/3 dolacak halde süt ekleyin.
Kalan kısma soğutulmuş kahveyi ekleyip doldurun.
Toz kakao veya çikolata serpiştirip servis yapın.
Şekeri ve kahveyi bir sürahi yahut kavanozun içine alın.
Üstüne çıkacak kadar, takriben 2 yemek kaşığı su ekleyin.
Şeker ve kahve toptan karışıncaya kadar el blendırı ile çırpın.
Daha sonrasında soğuk sütü ekleyip, karışım köpük köpük oluncaya kadar 2 dakika zamanınca karıştırmaya devam edin.
Süt kremasını ayrı bir yerde çırpıp kabartın.
Hazırladığınız kahveyi bardaklara dökün.
Buz ilavesini yapınca kahvenin üstüne çırpılmış kremadan 1 kaşık ekleyin.
Üzerinin süslemek için rendelenmiş çikolata veyahut bir çimdik kahve serpiştirdikten sonra servis yapın.
French Press’de soğuk kahve
2 ölçü filtre kahveİsteğe göre şeker
Yarım su bardağı su bardağı kaynar su
500 ml yağlı süt
Hazırlanışı:
Pratik soğuk kahve
Buz küpleri1 yemek kaşığı hazır granül kahve (isteğe göre artırılabilir)
500 ml süt
1 yemek kaşığı şeker (isteğe göre artırılabilir)
50 gr krema
Hazırlanışı:
Kahveyi french press’e alıp üstüne sıcak su ilave ettikten sonra demlenmesi için onbeş dakika bekleyin.
Daha sonrasında kahveyi süzüp soğuması için buz dolabına alın.
Soğuk sütü el blendırı ile çırpıp isteğe göre şeker ilavesi yapın.
Servis bardaklarının 2/3 dolacak halde süt ekleyin.
Kalan kısma soğutulmuş kahveyi ekleyip doldurun.
Toz kakao veya çikolata serpiştirip servis yapın.