Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Soğuk baklava tarifi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İlkiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
2 ay 18 gün
Mesajlar
1,598
Tepkime puanı
656
Konum
Yıldızlardan
436

YAPILIŞI​

Soğuk baklava, sütlü şerbeti ve çikolatalı dokusuyla klasik baklavaya göre daha hafif bir tatlıdır. İşte detaylı tarifi:

MALZEMELER

Baklava için:


1 paket baklavalık yufka

200 g tereyağı (eritilmiş)

1 çay bardağı sıvı yağ

250 g ince çekilmiş ceviz veya fındık

Şerbet için:

2 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı süt

1 su bardağı su

Üzeri için:

100 g sütlü veya bitter çikolata (rendelenmiş)

1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, şeker tamamen eridikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ilık hale geldiğinde sütü ekleyerek karıştırın. Şerbet tamamen soğuk olmalıdır.

Eritilmiş tereyağı ile sıvı yağı karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp ilk yufkayı serin ve üzerine fırçayla yağ sürün. Yufkaların yarısına kadar bu işlemi tekrar edin ve ardından ceviz veya fındık serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde, aralarına yağ sürerek dizin.

Baklavayı ince kare veya dikdörtgen şeklinde dilimleyin. 180°C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

Fırından çıkan sıcak baklavayı 10 dakika dinlendirin. Ardından soğuk sütlü şerbeti her yerine eşit şekilde dökün ve şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat bekletin.

Rendelenmiş çikolata, kakao ve pudra şekerini karıştırarak tatlının üzerine serpin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra soğuk servis yapın. Afiyet olsun!
 
Harika bir tatlı değil mi ya. Hem hafif insanı rahatsız etmiyor, hem lezzetli, farklı bir konsept çok güzel ya
 
Immm olsa da yesek 😍
Adının ne olduğu önemli değil lakin bence sütlü nuriye çikolatalı sütlü nuriye ismini baklavaya kaptırdığı için üzgündür.
 
436

YAPILIŞI​

Soğuk baklava, sütlü şerbeti ve çikolatalı dokusuyla klasik baklavaya göre daha hafif bir tatlıdır. İşte detaylı tarifi:

MALZEMELER

Baklava için:


1 paket baklavalık yufka

200 g tereyağı (eritilmiş)

1 çay bardağı sıvı yağ

250 g ince çekilmiş ceviz veya fındık

Şerbet için:

2 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı süt

1 su bardağı su

Üzeri için:

100 g sütlü veya bitter çikolata (rendelenmiş)

1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, şeker tamamen eridikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ilık hale geldiğinde sütü ekleyerek karıştırın. Şerbet tamamen soğuk olmalıdır.

Eritilmiş tereyağı ile sıvı yağı karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp ilk yufkayı serin ve üzerine fırçayla yağ sürün. Yufkaların yarısına kadar bu işlemi tekrar edin ve ardından ceviz veya fındık serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde, aralarına yağ sürerek dizin.

Baklavayı ince kare veya dikdörtgen şeklinde dilimleyin. 180°C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

Fırından çıkan sıcak baklavayı 10 dakika dinlendirin. Ardından soğuk sütlü şerbeti her yerine eşit şekilde dökün ve şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat bekletin.

Rendelenmiş çikolata, kakao ve pudra şekerini karıştırarak tatlının üzerine serpin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra soğuk servis yapın. Afiyet olsun!
Ben sevemedim ya malesef
 
Geri
Üst Alt