Soğanın dilimlenmiş ve bekletileni zehir saçıyor desek ne dersiniz?

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
291120221151145931853.jpg

BEKLETİLEN DİLİMLENMİŞ SOĞAN ÇOK ZARARLI

Soğan sağlığa katkı sağlıyor ve genellikle pişmiş olarak tüketiliyor. İçeriğinde A,B,C vitaminleri barındıran soğan, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği gibi antioksidan bakımından da oldukça zengin. Birçok hastalığa karşı kalkan görevi gören soğanı dilimlediyseniz bekletmemeniz gerekiyor. İşte nedeni:

Çünkü buzdolabında saklansa bile bakteri oluşturuyor. Yapılan araştırmalar, çiğ olarak şekilde doğranan soğanların saklama kaplarında veya buzdolabının içerisinde muhafaza edilmesi halinde bile bakteri oluşturduğunu gösterdi. Bu nedenle kesilen soğanlar mutlaka bekletilmeden tüketilmeli.

BEKLEMİŞ SOĞAN ZEHİRLEYEBİLİYOR

Eğer soğan yanlış bir şekilde tüketilirse vücudun enfeksiyon kapmasının yanında gıda zehirlenmesine bile neden oluyor. Ayrıca yarım kalmış bir soğanın ertesi gün yenmesi veya yemeklere konması da çok tehlike Böyle bir durumda zehirlenmelere yol açıyor.

Uzmanlar artan soğanları evinizin bir köşesine koyun havadaki mikropları öldürsün diye öneride bulunuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 30 gün
Mesajlar
25,264
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Eğer soğan yanlış bir şekilde tüketilirse vücudun enfeksiyon kapmasının yanında gıda zehirlenmesine bile neden oluyor. Ayrıca yarım kalmış bir soğanın ertesi gün yenmesi veya yemeklere konması da çok tehlike Böyle bir durumda zehirlenmelere yol açıyor.

Şaka yapıyorlardır... Ben bir dolapta yarım soğanın poşet içinde 2 3 hafta kaldığı ve sonra yemeklere konulduğunu biliyorum' ki bunu bende yapıyorum bazen soğan büyük olunca.. Senelerce bir'şey olmamış bundan sonrada bir'şey olmaz... Zaten neye zam gelse pahalansa onun hakkında illa sağlık bir'şeyi çıkıyor.. Pahalı ya hani almayın misali :D
 
Geri
Üst Alt