Sağlıklı olmak açısından yararları saymakla bitmeyen soğanı bir de böyle deneyin! Çok yemekte çeşni ve yardım eden malzeme olarak kullanılabilen soğan, yalnız olarak da harikalar yaratıyor. Soğan çorbası çok ülke mutfağında yer alıyor. En ünlüsü ise Fransızların karamelize edilmiş soğandan hazırladıkları çorba. Tarifi karşınızda!
Kalın tabanlı bir tencereye zeytinyağını ekleyin.
Yağ ısınınca soğanları ekleyin.
Düşük sıcaklıkta yirmi dakika boyunca soğanların yumuşamasını sağlayın.
Soğanlar renk değiştirmeye başladığı zaman tereyağını ekleyin ve ocağın altını açın.
1 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz serpip soğanları karamelize edin.
on dakika kadar pişirdikten sonra kıyılmış sarımsakları ekleyip bir dakika daha pişirin.
Sarımsakların kokusu çıkınca et suyunu ekleyin.
Kekik, tuz ve karabiberi ekledikten sonra, az ateşte otuz dakika boyunca pişirin.
Baget ekmeklerini ince dilimler durumunda kesin.
Üstüne peynir koyup 250 derecelik fırında peynirler eriyinceye kadar fırınlayın.
Çorba ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
1 tatlı kaşığı şeker
Baget ekmeği
1 çay kaşığı kuru kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
5 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar yahut parmesan peyniri
2 diş kıyılmış sarmısak
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Soğanları temizleyip jülyen halde doğrayınKalın tabanlı bir tencereye zeytinyağını ekleyin.
Yağ ısınınca soğanları ekleyin.
Düşük sıcaklıkta yirmi dakika boyunca soğanların yumuşamasını sağlayın.
Soğanlar renk değiştirmeye başladığı zaman tereyağını ekleyin ve ocağın altını açın.
1 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz serpip soğanları karamelize edin.
on dakika kadar pişirdikten sonra kıyılmış sarımsakları ekleyip bir dakika daha pişirin.
Sarımsakların kokusu çıkınca et suyunu ekleyin.
Kekik, tuz ve karabiberi ekledikten sonra, az ateşte otuz dakika boyunca pişirin.
Baget ekmeklerini ince dilimler durumunda kesin.
Üstüne peynir koyup 250 derecelik fırında peynirler eriyinceye kadar fırınlayın.
Çorba ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Fransız Usulü Soğan Çorbası
Malzemeler:1 tatlı kaşığı şeker
Baget ekmeği
1 çay kaşığı kuru kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
5 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar yahut parmesan peyniri
2 diş kıyılmış sarmısak
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber