Sodalı Ekmek (İrlanda)

Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
500 gram tam tahıllı buğday unu
1.5 çorba kaşığı tuz
1.5 çorba kaşığı soda
500 ml kaymak

Un, tuz ve sodayı bir kabın içinde karıştırın ardından kaymağı da ekleyip iyice karıştırın. Tezgahın üzerine un serperek hamuru yavaşça yoğurun.
Hamurun üzerine elinizle bastırarak 5cm kalınlığında açın ve bir bıçak yardımı ile düzgün bir şekilde kesin.
200 C ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Hamur yeterince kabardığında ve kahverengi olduğunda fırından çıkarın ve soğuması için bekleyip servisini yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt