- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 6847
Malzemeler;
Yapılışı: Öncelikle etleri bir tencerede haşlıyoruz. Suyunu da ayırıyoruz. Sarımsakları orta boyutta iri ve uzun doğruyoruz. Aynı şekilde pırasaları da doğruyoruz. Sarımsak ve pırasaları birkaç kez yıkıyoruz. Tencerede pişen ve süzdürülmüş eti ocağa alıp, içine pırasa ve sarımsakları ekliyoruz. Ve pişirmeye başlıyoruz. Sebzeler piştikten sonra içine haşlanmış nohutu da atıp tuz ile tatlandırıyoruz. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpıyoruz. Yemeğin sıcak suyundan alarak yoğurdu ılıştırıyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Üzerine nane yakıp servis ediyoruz.
Malzemeler;
- 500 gram taze sarımsak
- 500 gram pırasa
- Yarım kilogram kemikli et ya da kuzu kuşbaşı (kuzu ya da dana)
- 300 gram süzme yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- 1-2 su bardağı haşlanmış nohut
- Üzeri İçin;
- Sıvı yağ
- Nane
Yapılışı: Öncelikle etleri bir tencerede haşlıyoruz. Suyunu da ayırıyoruz. Sarımsakları orta boyutta iri ve uzun doğruyoruz. Aynı şekilde pırasaları da doğruyoruz. Sarımsak ve pırasaları birkaç kez yıkıyoruz. Tencerede pişen ve süzdürülmüş eti ocağa alıp, içine pırasa ve sarımsakları ekliyoruz. Ve pişirmeye başlıyoruz. Sebzeler piştikten sonra içine haşlanmış nohutu da atıp tuz ile tatlandırıyoruz. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpıyoruz. Yemeğin sıcak suyundan alarak yoğurdu ılıştırıyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Üzerine nane yakıp servis ediyoruz.