- Katılım
- 3 yıl 7 ay 8 gün
- Mesajlar
- 25,232
- Tepkime puanı
- 8,697
- Yaş
- 35
- Konum
- Memed' Home
- İsim
- CHRS
- Memleket
- Neresi?
- Meslek
- IzdırapÇI
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir.
Malzemeler:
- 6 Litre Su
- 2 çay bardağı Tuz ( turşuluk tuz)
- 2 Yemek kaşığı Toz şeker
- 2 avuç nohut
- 3 baş sarımsak
- 2 3 adet Kereviz yaprağı
- 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
6 Litre suyu önceden güzelce kaynatıyoruz. Su soğuyana yakın tuz ve şekeri ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Su iyice soğuduktan sonra diğer malzemeleri dizmeye başlayın. Ben lahana biber ve salatalık turşusu yaptım. Tüm sebzeleri ayrı ayrı kavanozlarda yaptım. Çünkü tüm sebzelerin olma süreleri farklı. Lahana 1 hafta 10 günde, biber salatalık gibi malzemeler 10-15 günü buluyor. Benim turşularım 15 gün içinde hazır oldular. Sıvı malzemeyi elimdeki kavanozlara ve yukarıda verilen tarife göre çoğaltarak yaptım. Malzeme diziminde her malzemeyi ekledikten sonra mutlaka sarımsak ve nohut ilave ediyorsunuz. Ve aralara kereviz yaprağı ilave edebilirsiniz. Bu şekilde turşunuz çok lezzetli olacak. Şimdiden afiyet olsun.
Afiyet olsun