MALZEMELER
- 1 kahve fincanı sirke2 su bardağı galeta unu2 adet yumurtaYarım su bardağı tozşekerYarım su bardağı iri kıyılmış cevizYarım su bardağı hindistanceviziYarım su bardağı zeytinyağı1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaŞerbet için:1’er su bardağı tozşeker ve su2 damla limon suyuMuhallebi için: 3 su bardağı süt1 adet yumurta6 çorba kaşığı tozşeker3 çorba kaşığı tepeleme un1 paket vanilya1 paket toz kremşanti1 çay bardağı soğuk sütSüslemek için: Hindistancevizi,toz antepfıstığı
YUMURTA ve tozşekeri çırpma teli ile çırpın. Ceviz, hindistancevizi, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. Galeta unu, ardından sirke ilave edip karıştırarak koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Yağlanmış, ısıya dayanıklı orta boy bir kaba, kaşık yardımıyla bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir taşım kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti kaşık kaşık gezdirip soğumaya bırakın. Muhallebi için soğuk süte yumurta, tozşeker, un ve vanilya ekleyip ocağa oturtun. Koyu muhallebi kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Mikserle 10 dakika çırpıp, soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde süt ve krem şanti köpürene dek çırpın. Daha sonra soğuyan muhallebiye ekleyip karıştırın. Karışımı tatlının üzerine yayıp, hindistancevizi ve antepfıstığı ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.