Sinameki Kürü ile Saç Uzatma

Katılım
2 yıl 2 ay 8 gün
Mesajlar
17,901
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
5dbc44b10cc68_w400_q90_op.webp

Ağırlıklı olarak Somali, Mısır ve Hindistan’da yetişen sinameki; hem baklagiller familyasından gelen ve süs bitkisi olarak da kullanılan ağaca hem de bu ağacın salkımlar halinde açılan çiçeklerine verilen isim. Bu bitkiden yan ürünler olarak; sinameki yağı, sinameki çayı, sinameki macunu, sinameki kremi, sinameki ekstraktı ve sinameki kapsülü elde ediliyor.

Sinamekinin farklı çeşitleri mevcut. Bu çeşitlerin yüzün üzerinde olduğu kabul ediliyor. Özellikle salatalarda ve yemeklerde tüketilebilen sinameki türleri de var. Görünüşü baklaya benzeyen sinameki meyvesinin içinde rengi kırmızıya çalan tatlı tohumlar yer alıyor. Sinameki bitkisi bileşenlerine form tutma amaçlı satılan bitki çaylarında rastlayabilirsiniz. Kabızlık gibi genel sağlık sorunları karşısında da bu bitkinin adı karşınıza çıkabilir. Farklı bir kullanım alanı olarak; kurabiye gibi tatlıların içeriklerinde de sinamekiye rastlayabilirsiniz.

Sinameki bitkisini büyük marketlerde raflarda bile bulmak pek kolay değil. Ancak aktarların hemen hepsinde bu ot satılıyor ya da isteğe göre temin ediliyor. Ürünün fiyatı hem ekonomik, hem de bozulmaya elverişli değil. Dolayısıyla bir kerede bolca sinemaki satın alırsanız tekrar tekrar uğraşmazsınız. Satın aldığınız sinameki otunu uzun süreliğine güzellik iksirlerinize dahil etmeniz mümkün.


Sinameki Kürünün Saç Bakımında Sağladığı Faydalar Nelerdir?



Saçlarını uzatmak isteyenlerin başvurduğu doğa mucizelerinden biri de sinameki. Bu bitkinin de karışıma eklenmesiyle oluşturulan kürler, kadınların dünyasında tavsiye konusu. Elbette kısa zamanda sonuç almak için bitkiyi aşırı kullanmak, alerji ihtimaline karşı bir deneme yapmadan doğrudan uygulamak ya da doktor tavsiyesi almamak doğru değil. Ancak bu koşulları sağladıktan sonra; siz de kısa sürede kopan, kırılan ve bu nedenle bir türlü uzamayan saçlardan muzdaripseniz sinameki kürünü deneyebilirsiniz.

Sinameki kürünün yağlı saçlar üzerinde kurutucu bir etkisi mevcut. Ayrıca saçın kolay uzayabilir hale gelmesi, saç sağlığının da bir göstergesi sayılıyor. Yine de saç kürü uygulama sıklığını mutlaka gözden geçirmek gerekli; çünkü bu tarz doğal uygulamaların saçı yoran bir tarafı da mevcut. Sinameki bitkisini farklı bitkilerle, esanslarla, yağlarla ya da vitamin kapsülleriyle karıştırmadan önce mutlaka dermatolog tavsiyesi almanız gerektiğini de hatırlatalım.


Sinameki Kürü Nasıl Yapılır?



Sinamekinin saç bakımında kullanılması; farklı hazırlama ve uygulama metotlarına dayanıyor. Bunlar içinde en bilinenlerinden bahsetmek gerekirse; sinameki otunun kaynar suda birkaç taşım kaynatılmasıyla işe başlandığını söyleyebiliriz. Otu sadece bir tutam ilave etmek; yeterli etkinin görülmesini sağlayabiliyor.

Bir bardak suya bir tutam sinameki katılarak hazırlanan karışım kaynadıktan sonra; otlar bir süzgeç yardımıyla süzülüp kür soğutulabilir. Genellikle sprey şişesi içine alınan bu karışıma; badem yağı, zeytinyağı ya da vitamin kapsülü gibi ilaveler yapılabiliyor. Bunlardan yalnızca birini ya da birkaçını, ancak saçınızın dokusuna ve ihtiyacına göre ilave etmelisiniz. Saçı yıkamadan iki saat kadar önce; bu karışım saça uygulanabilir. Sprey kullanmak uygulamayı kolaylaştırıcı bir yol. Farklı tavsiyeler arasında, streç film ya da havlu kullanarak uygulamayı daha kalıcı hale getirmek de var. Bazı kadınlar kürü gece yatmadan önce uygulamayı ve sabah ilk iş saçlarını yıkamayı da tercih edebiliyor.


Sinameki Kürü Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?


Söz konusu saç uzatmak olunca kadınlar arasında sabırsızlık yaygın bir durum. Ancak eğer kürü olması gerekenden daha sık uygularsanız faydadan çok zarar görebilirsiniz. Kür uygulamasında en az iki haftalık aralar vermek tavsiye ediliyor.

Hamilelikte ve emzirme döneminde saç dökülmesi sık yaşanan bir durum. Ancak emziren annelerin ve hamilelerin herhangi bitkisel bir reçete kullanmadan önce mutlaka doktorları ile iletişim kurmaları gerekli. Sinameki kullanımı sakıncalı sayılabilir.

Çocukların, yaşlıların, kronik hastalığı olanların, kalp ve tansiyon hastalarının da sinameki kullanımını denemeden önce doktor tavsiyesi almaları gerekli. Aşırı hassas cilt yapısı olanlarda sinameki kullanımına bağlı alerjiler görülebiliyor.

Saçların kırıklarını aldırmak saç sağlığına yardımcı olan bir işlem. Dolayısıyla hem şampuan seçiminde doğal tercihler yaparak hem de belirli aralıklarla kuaförü ziyaret ederek saçlarınıza bu yolda yardımcı olabilirsiniz. Çam terebentin yağının şampuana ilave edilmesiyle ya da hazır satılan çam terebentinli şampuanlarla da saç bir nebze rahatlatılabilir. Tabii, çam terebentin kullandığınız günlerde sosyalleşmemeyi tercih edebilirsiniz; çünkü bu yağın belirgin bir kokusu var.

Kuaförde yapılan diğer işlemler arasında sayılan fön, maşa ya da röfle gibi işlemler ise saçı yoran birer niteliğe sahip. Dolayısıyla saç uzatmaya çalıştığınız dönemde bu tür işlemlerle saçı yıpratmaktan uzak durabilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt