Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Normal
Malzemeler800 gram dana kıyma (tek çekim kebaplık zırh kıyması)2 çay kaşığı tuz1,5 çay kaşığı karabiber1 yemek kaşığı toz kırmızı biber1 su bardağı ince bulgur1 su bardağı ılık su2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı naneNasıl YapılırÖncelikle simit kebabı için ince bulguru bir kaba alın ve üzerine ılık suyu ekleyin.Bulguru 10-15 dakika şişmesi için bekletin. Bulgurlar suyu çekip şiştikten sonra iyice karıştırın.Şişmiş bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine kıymayı ekleyin.Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, nane ve ezilmiş sarımsağı da ekleyin.Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Köfte harcını 10-15 dakika yoğurmak, baharatların ve bulgurların kıymaya iyice karışmasını sağlar.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Bu parçaları uzun, ince şekillerde yoğurarak şekil verin (şiş kebap şeklinde de yapabilirsiniz).Izgarayı veya tavayı ısıtın. Üzerine biraz yağ sürün.Köfteleri ızgarada veya tavada her iki tarafını da 3-4 dakika iyice pişirin.Simit kebabı servise hazır. Afiyet olsun.