Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Üye Ol!
Malzemeler
- 800 gram dana kıyma (tek çekim kebaplık zırh kıyması)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı ılık su
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
Nasıl Yapılır
- Öncelikle simit kebabı için ince bulguru bir kaba alın ve üzerine ılık suyu ekleyin.
- Bulguru 10-15 dakika şişmesi için bekletin. Bulgurlar suyu çekip şiştikten sonra iyice karıştırın.
- Şişmiş bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine kıymayı ekleyin.
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, nane ve ezilmiş sarımsağı da ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Köfte harcını 10-15 dakika yoğurmak, baharatların ve bulgurların kıymaya iyice karışmasını sağlar.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Bu parçaları uzun, ince şekillerde yoğurarak şekil verin (şiş kebap şeklinde de yapabilirsiniz).
- Izgarayı veya tavayı ısıtın. Üzerine biraz yağ sürün.
- Köfteleri ızgarada veya tavada her iki tarafını da 3-4 dakika iyice pişirin.
- Simit kebabı servise hazır. Afiyet olsun.