Sembusek Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 12 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Anadolunun farklı şehirlerinde, farklı iç malzemelerle hazırlanan Sembusek, bir diğer adıyla da Semsek, el açması hamurla hazırlanan ve bol yağda kızartılan bir börek çeşididir. Marin'e özgü bir hamur işi türüdür ama bölgedeki pek çok şehirde de farklı şekillerde yapılır. Urfa’da Urfa peyniriyle yapılır ve bol yağda kızartılır. Gaziantep’te lahmacun iç malzemesiyle hazırlanır ve kapalı lahmacun olarak fırında pişirilir. Hatay’da ise koyun kıymasıyla hazırlanır. Başka bölgelerde ise pirinçli iç harçla hazırlanır ve oldukça lezzetli bir hamur işidir. Dilerseniz kahvaltıda, dilerseniz de çay saatinde keyifle tüketebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 10656

Sembusek Tarifi Malzemeleri​

HAMUR İÇİN​

1 su bardağı
un
3 su bardağı
tam buğday unu
yarım su bardağı
yoğurt
çeyrek su bardağı
sıvı yağ
1 su bardağı
su
1 adet
kuru maya
1 tatlı kaşığı
tuz

HARCI İÇİN​

300 gram (g)
kıyma
1 adet
domates
1 adet
soğan, orta boy
2 adet
sivri biber
5 dal
maydanoz
4 yemek kaşığı
sıvı yağ
1 tatlı kaşığı
tuz
yarım tatlı kaşığı
Knorr Karabiber
yarım tatlı kaşığı
kimyon

Sembusek Tarifi Nasıl Yapılır?​


1.
Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
2.
Hamurun üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
3.
İç malzemesi için soğan, biber, domates ve maydanozu küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Sıvı yağ, baharat ve tuzu da ekleyip karıştırın. Buzdolabında bekletin.
4.
Mayalanan hamurdan 120 gramlık hamur parçaları koparıp yuvarlayın. Unlu zeminde, merdaneyle küçük bir pasta tabağı büyüklüğünde hamurları açın.
5.
Hamurun yarısına iç malzemesinden 2 çorba kaşığı koyup yayın. Diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını ruletle keserek kapatın.
6.
Bir fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta ve yoğurt karışımından sürün.
7.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında sembusekleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt