- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Şeftali Limonatası Tarifi
Malzemeler
4 su bardağı su
2 su bardağı kaba kıyılmış şeftali (yaklaşık 3 ila 4 şeftali)
3/4 su bardağı şeker
1 su bardağı taze limon suyu (yaklaşık 6 ila 8 limon suyu)
1/4 ila 1/2 su bardağı ek su
4 su bardağı buz
Yapılışı
Kıyılmış şeftalileri karıştırıcıya koyun ve yumuşayana kadar karıştırın. Orta boy bir tencerede püresi şeftali, su ve şeker ekleyin. Orta derecede yüksek ateşte kaynatın. Kaynattıktan sonra, ısıyı düşürün ve 2-3 dakika pişirin. Birkaç dakika soğumaya bırakın ve daha sonra bir kaba dökün ve yaklaşık 3 saat (veya gece boyunca) soğutun.
Şeftali püresi soğuduktan (ya da daha önce) karışımı bir elek içerisinden bir sürahiye dökün, katıları atın.
Limon suyu ekleyin. Birleşene kadar karıştırın. Tatmak için ilave su ekleyin. İçine buz ilave ederek servis yapın.