Şeftali Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Katılım
3 yıl 7 ay 2 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali derin dondurucuda saklanarak kış boyunca da tüketilebilir. Kış için dondurulan şeftali, meyve olarak yeme ihtiyacından çok bebeklere püre yapımında ya da tatlı malzemesi olarak kullanılır.

Dondurucuya koymak için alacağınız şeftalinin olgun, orta sertlikte ve tatlı olmasına özen gösterin. Kışlık şeftali hazırlığı için yazın başında ya da sonunda çıkan şeftaliler yerine yaz ortasında en bol olduğu zamandaki meyveleri tercih edin.

Derin dondurucuda şeftali iki farklı yöntem ile saklanır. Bunlar; şoklama ve doğal ya da çiğden diyebileceğimiz şekilde herhangi bir işlemden geçirmeden saklama yöntemleridir.


Şoklama yöntemi ile derin dondurucuda şeftali saklama​

Şeftalileri ezmeden soğuk suyla iyice yıkayın. Şeftalinin kolay soyulması için alt kısmına fazla derine inmeden çarpı şeklinde çizik atın.

Derin tencerede şeftalilerin sığacağı miktarda suyu kaynatın. Diğer tarafta içinde buzlu su olan kabı hazırlayın. Su kaynadıktan sonra şeftalileri içine atın. 1 dakika kaynar suda bekletip buzlu su dolu kaba aktarın. Bu yöntemle şeftaliler şoklanmış olacak.


Şeftalileri buzlu sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkarıp dilediğiniz şekilde dilimleyin.
Şerbet hazırlamak için 4 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri kaynatın. Dondurmak istediğiniz şeftali miktarına göre şerbetin ölçüsünü ayarlayabilirsiniz. Karışımı ağdalaşmasına izin vermeyecek şekilde kaynatın. Sulu kıvamda olması yeterlidir. Şerbeti soğumaya bırakın.

Kilitli buzdolabı poşeti ya da plastik saklama kaplarına doğradığınız şeftalileri ve soğuyan şerbeti koyup ağzını kapatın.

Bu yöntemle hazırladığınız şeftaliyi yazın tatlı, pasta ve dondurmalarda kullanabilirsiniz.

Şeftali dondurmanın en pratik yöntemi​

İlk yönteme göre daha zahmetsiz bir yolla şeftali dondurmak isterseniz bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Şoklama, pişirme ya da şerbet gibi ekstra işlemlere gerek olmadan da derin dondurucuda şeftali muhafaza etmek mümkün.

İstediğiniz miktarda şeftaliyi güzelce yıkayıp kurulayın. Şeftalileri bütün halde dondurabileceğiniz gibi dilimleyebilirsiniz de. Şeftalileri kağıt havluya sararak uygun bir tepsiye yerleştirin. Tepsiyi dondurucuya koyup 1 gün bekletin. Ardından dondurucudan çıkardığınız şeftalileri çözülmesine izin vermeden hızlıca buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Pipet yardımıyla poşetin içindeki havayı çekip ağzını sıkıca bağlayın.

Her iki yöntemde de derin dondurucuda şeftali muhafaza etme süresi 8 aydır. Dondurucuya koymadan önce poşetlerin üzerine etiket yapıştırıp günün tarihini yazabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt