Şaşlık Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
saslik-4107dbdb-0ffa-4722-9b67-d64d71ed45c2.jpg

Malzemeler​

  • 750 g dana bonfile (Yağı ve siniri alınmış)
  • 600 g soğan
  • 400 g domates
  • 300 g köy biberi
  • 200 g kırmızı acı biber
Marine etmek için
  • 250 g krema
  • 100 g soya sosu
  • 50 g kekik
  • 50 g karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 50 g tuz

Şaşlık

Nasıl Yapılır​

  1. Marinasyon için krema ve soya sosunu bir kaba alarak çırptıktan sonra kekiği ilave edin. Tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyin ve çırparak karıştırın.
  2. Dana bonfileyi ince halka şeklinde dilimledikten sonra sosa yatırın ve 1-2 gün süreyle buzdolabında dinlenmeye bırakın. (Etin en az 12 saat süreyle marine olması gereklidir.)
  3. Her bir soğanı beşe bölün. 1 dilim soğan, dört dilim bonfile olacak şekilde şişe dizin ve kömür ateşinde çevirerek 4,5-5 dakika süreyle pişirin.
  4. Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin.
  5. Közlenmiş biber ve domateslerle birlikte lavaş eşliğinde servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt