- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
1. TENEKEDEN KAÇINIYORUZ
Steril cam kavanozlarda mis gibi saklamak varken bakteri oluşumuna müsait teneke kutuları kullanmanız, salçanın küflenmesine neden olur.
2. SIVI YAĞ İLE KORUMAK MI?
Evet, tam olarak bu! Temiz bir kaşıkla aldığımız salçayı, yine aynı kaşıkla dümdüz edip üstüne de biraz sıvı yağ ya da zeytinyağı koyuyoruz. Bu sayede salça hava almayacağı için küflenmeyecek ve taptaze kalacak.
3. BİRAZ DA TUZ EKLEMEYİ DENEYİN
Özellikle hazır salçalar için önereceğimiz bu yöntemi uygulamak oldukça basit. Orta boy salçanın içerisine tepeleme olmayacak şekilde bir yemek kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Hazır salçalarda tuz az olduğu için oranı bu şekilde dengelemeniz salçanın küflenmesini önleyecek. Üstelik tuz, salçaya tat da verecek. Harika, değil mi?
4. HIZLI VE HAVASIZ
Bu hepimizin bildiği sıkıcı bir gerçek olsa da yine de anlatalım. Salçayı bir kere açtıktan sonra hızlı bir şekilde tüketmeniz gerekir. Bunun haricinde salça kavanozunun üst kısmını streç film ile kaplamak büyük oranda işinize yarayabilir. Salçanın üzerini sımsıkı bir şekilde streç filmle sardığınızda havayla temasını çok büyük oranda azaltabilirsiniz.
5. "İLLE DE SOĞUK." DEMEDEN GEÇMEYELİM
İster ev yapımı ister hazır salça... İkisinin de ortak noktası soğuğu sevmesi. Kapağını hiç açmamış olsanız da salçayı buzdolabında bekleterek küflenmenin önüne geçebilirsiniz.
6. UZUN SÜRE KULLANMAYACAKSAK?
Eğer salçayı kullandıktan sonra uzun süre bekletmek üzere kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına attıysanız gönül rahatlığıyla geri çıkarabilirsiniz. İki haftadan daha uzun süre kullanmayacağınız salçalar içinse katı yağı biraz eritip üzerine dökmeniz, tekrar kullanmak istediğinizde salçayı ilk günkü gibi bulmanıza yardımcı olacak. Afiyet olsun!
Steril cam kavanozlarda mis gibi saklamak varken bakteri oluşumuna müsait teneke kutuları kullanmanız, salçanın küflenmesine neden olur.
2. SIVI YAĞ İLE KORUMAK MI?
Evet, tam olarak bu! Temiz bir kaşıkla aldığımız salçayı, yine aynı kaşıkla dümdüz edip üstüne de biraz sıvı yağ ya da zeytinyağı koyuyoruz. Bu sayede salça hava almayacağı için küflenmeyecek ve taptaze kalacak.
3. BİRAZ DA TUZ EKLEMEYİ DENEYİN
Özellikle hazır salçalar için önereceğimiz bu yöntemi uygulamak oldukça basit. Orta boy salçanın içerisine tepeleme olmayacak şekilde bir yemek kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Hazır salçalarda tuz az olduğu için oranı bu şekilde dengelemeniz salçanın küflenmesini önleyecek. Üstelik tuz, salçaya tat da verecek. Harika, değil mi?
4. HIZLI VE HAVASIZ
Bu hepimizin bildiği sıkıcı bir gerçek olsa da yine de anlatalım. Salçayı bir kere açtıktan sonra hızlı bir şekilde tüketmeniz gerekir. Bunun haricinde salça kavanozunun üst kısmını streç film ile kaplamak büyük oranda işinize yarayabilir. Salçanın üzerini sımsıkı bir şekilde streç filmle sardığınızda havayla temasını çok büyük oranda azaltabilirsiniz.
5. "İLLE DE SOĞUK." DEMEDEN GEÇMEYELİM
İster ev yapımı ister hazır salça... İkisinin de ortak noktası soğuğu sevmesi. Kapağını hiç açmamış olsanız da salçayı buzdolabında bekleterek küflenmenin önüne geçebilirsiniz.
6. UZUN SÜRE KULLANMAYACAKSAK?
Eğer salçayı kullandıktan sonra uzun süre bekletmek üzere kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına attıysanız gönül rahatlığıyla geri çıkarabilirsiniz. İki haftadan daha uzun süre kullanmayacağınız salçalar içinse katı yağı biraz eritip üzerine dökmeniz, tekrar kullanmak istediğinizde salçayı ilk günkü gibi bulmanıza yardımcı olacak. Afiyet olsun!