- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Tam bir kalsiyum ve protein kaynağı olan peynir çeşitlerinden biri de lor peynirdir. Sütten üretilen lor peyniri mutfaklarda sıklıkla hamur işlerinde tercih edilir. Ancak uzmanlar Ramazan ayında sahurda normal peynir yerine lor peyniri önerir. Çünkü lor peynir diğer peynir çeşitlerine göre daha az yağlı ve tuzludur. Lor peynir üretilirken çıkan alt peynir suyunun kaynatılmasıyla ortaya çıkan pıhtılardır. Bu sayede de tüm vitamin ve mineralleri diğer peynirlere oranla daha fazla barındırır.
- Vücut sahurdan iftara kadar uzun bir süre aç ve susuz kalır. Bu sırada depoladığı vitamin mineralleri kullanır. Bağışıklık sistemi de böyle de daha güçlü hale gelir. Direnci düşmez. Lor peynir de vücudun bu depolama sistemini doldurması için faydalı bir besindir.
- Süt ve süt ürünleri içinde en fazla proteine sahip olan lor peynir sahurda tüketildiğinde oruç sürecinde kemik ve kasların ihtiyacını karşılar. Güçlenmelerini destekler. Böylece vücut ağrılarına bağlı halsizlik oluşmaz.
- Antioksidan bakımından zengin olan lor peynir hücrelerin hızla yenilenmesini sağlar. Aşlık ve susuzluk süresinde dinlenen vücut hücrelerinin daha sağlıklı yenilenmesini destekler.
- Serum proteini barındıran lor peyniri zinde kalmak ve aynı zamanda kiloyu korumak için gereklidir.
- Sindirim sistemini rahatlatır. Bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar. Lor peynir özellikle ertesi gün yaşanabilecek yorgunluğun yanı sıra mideye bağlı ağız kokusunu önler.
- Uzun süre tok tuttuğundan uzmanlar mutlaka normal peynir yerine tercih eder.