Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Sahur yemeğinin dindeki önemi nedir?

Niyet etmeden oruç tutulur mu Sahur yemeğinin dindeki önemi...

SAHUR YEMEĞİNİN DİNDEKİ ÖNEMİ NEDİR?

Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahura kalkmış ve bunu ümmetine de tavsiye etmiştir (Buhârî, Savm, 19, 20).

Resûl-i Ekrem (s.a.s.), sahur yemeğinde “bereket” (Buhârî, Savm, 20) olduğunu ifade etmiş ve sahur yemeğinin, müslümanların orucu ile ehl-i kitabın orucu arasındaki en önemli farklardan biri olduğunu belirtmiştir (Müslim, Sıyâm, 46). Onun sahurla ilgili söz ve uygulamalarından hareketle fakihler, sahura kalkmanın ve sahuru geciktirmenin sünnet olduğunu söylemişlerdir (Kâsânî, Bedâî’, II, 105).

Âlimler, sahurun oruca dayanma gücü verdiğini, maddi-manevi bereketlere vesile olacağını bildirmişlerdir. Çünkü kişi sahura kalkmakla seher vaktini uyanık geçirmiş ve bu vakitte hem dua hem de istiğfar etmek suretiyle cennet ehlinin özelliklerine sahip olmuştur (Zâriyât, 51/18). Bu şekilde manevi lezzetlerle başlanan oruç daha canlı, daha şevkli tutulur. Bu tür maddi-manevi bereketleri olan sahur, ihmal edilmemelidir.

Sahura kalkmayınca ben akşam yiyip yatsam bile oruçtan saymıyorum.. İslam biraz disiplin ister zamanlama ister kural ister düzen ister .. Sahura kalkılmalı bence.. Bu benim bir görüşüm sadece kim ne yapıyorsa yapsın..

Ben sahurla daha iyi tutuyorum
Olay açlık tokluk değil bence .. Oruç tutma 2 gün bile güle oynaya aç kalırsın belki.. Ama şartlanma zorunluluğu ramazanda nefsi zorladığı için aç oluyoruz hep bence

Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst Alt