Rokalı Poğaça Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9621
Salata keyfini hamur işine taşımak ve farklı lezzetler denemek isteyenlere özel rokalı poğaça tarifi.

Hamuru İçin

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım paket instant maya

3 su bardağı kara buğdaylı glütensiz un

2 yemek kaşığı süt

Harcı İçin

1 demet kıyılmış roka

200 gram orta yağlı beyaz peynir

Üzeri İçin

1 yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı susam

Tereyağı, yumurta tuz, pudra şekeri, yoğurt, instant kuru hamur mayayı ve sütü bir yoğurma kabına alıp yavaşça karıştırın. Unu eleyerek yavaş yavaş hamura ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın. İnce kıyılmış roka ve peyniri karıştırın. Mayalanan hamuru bir dakika daha yoğurduktan sonra küçük bir mandalina boyunda parçalar koparıp avuç içinde açın. Açtığınız hamura iç malzemeyi koyup ikiye katlayın. Poğaçaları tepsiye dizip 30 dakika daha mayalandırın. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Poğaçaların üzerine susam serpip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt