Ratatouille (Ratatuy) tarifi

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 29 gün
Mesajlar
25,264
Tepkime puanı
8,714
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Ratatouille (Ratatuy) tarifi


Ratatouille (Ratatuy) Fransız mutfağının dünyada en tanınmış yemeklerinden biri. Bizim türlümüz gibi birkaç basit sebzeyle yapılabilen bu ekonomik yemek, yokluk zamanlarında ortaya çıkmış ve çok sevilmiş. Tüm dünyanın severek izlediği bir animasyon filmine de isim olan ratatouille’un sırrı sebzelerinin incecik ve aynı boyutlarda kesilmiş olması. Peki ratatouille nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları

Yapımı için malzemeler
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 dal taze biberiye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ratatouille (Ratatuy) tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcanları kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin.
Tuzlu suda 15 dakika kadar beklettiğiniz patlıcan dilimlerini süzüp kurulayın.
Kabakları ve domatesleri de aynı şekilde dilimleyin.
Tüm sebzeleri derin bir kaseye alıp zeytinyağı, tuz ve baharatları üzerine ekleyin ve harmanlayın.
Varsa döküm tavayı yoksa fırın kabını yağlayıp sebze dilimlerini patlıcan-kabak-domates sırasıyla birbirinin üzerini kısmen kapatacak şekilde dizin.
Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirin.
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin.
25-30 dakika kadar pişirdiğiniz ratatouille’u sıcak servis edin. Afiyet olsun
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt