Ramazan Şerbeti Tarifleri

Katılım
2 yıl 2 ay 15 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6556

Vişneli Tarçınlı Ramazan Şerbeti Tarifi

İster dondurulmuş ister taze vişne kullanarak hazırlayacağınız bu Ramazan şerbeti tarifi ile tarçın ve zencefilden en lezzetli şekilde faydalanabilirsiniz.

Malzemeler:

  • Yoğunluk tercihinize göre 2 veya 3 litre su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6-7 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 parça taze zencefil
  • Yarım kilo vişne
  • 1 adet limon suyu
Tarif:

  1. Donuk vişne kullanıyorsanız, altına kase yerleştirdiğiniz bir süzgecin içinde çözünmesini bekleyin.
  2. Bu sırada iki veya üç litre suyu tencereye koyarak kaynatmaya başlayın.
  3. Su kaynamaya başlamadan önce toz şekeri, çubuk tarçını ve karanfilleri de ekleyin.
  4. Tatlı şerbete hafif baharatlı bir aroma eklemek için bir baş taze zencefilin kabuğunu bıçağın arka kısmıyla tıraşlayın. İnce ince doğradıktan sonra zencefili de şerbet suyuna ekleyin.
  5. Su kaynanaya kadar şekeri ve içindeki diğer malzemeleri eritmeye başlayın. Ardından kaynamaya başlayınca vişneleri ve meyvelerden süzülen suyu ekleyin.
  6. Tencerenin kapağını kapatın ve tüm malzemeleri 15-20 dakika kadar kaynatın.
  7. Şerbeti kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve hafif ekşi bir aroma için limon suyunu ekleyin.
  8. Ramazan şerbetiniz artık hazır. Son adımda suyunu süzerek soğuk ya da sıcak olarak servise hazır hale getirebilirsiniz.

Hibiskuslu Ramazan Şerbeti Tarifi

İftar sonrasında buz gibi bir şerbetle içinizi ferahlatmak istiyorsanız; nar çiçeği, tarçın ve karanfilin bir araya geldiği bu tarifi deneyebilirsiniz. Unutmadan, yalnızca 5-10 dakikada hazırlayacağınız bu Ramazan şerbeti tarifi demleme usulüyle yapılıyor.

Malzemeler:

  • 2 litre veya 10-12 bardak su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı hibisküs (nar çiçeği kurusu)
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 10 adet karanfil
  • Yarım limonun suyu
Tarif:

  1. 2 litre suyu tencerede kaynatmaya başlayın.
  2. Bu sırada bir çay bardağı hibisküsü, çubuk tarçını ve karanfilleri karıştırma kabına ekleyin.
  3. Kaynayan suyu malzemelerin üzerine döktükten sonra toz şekeri de ekleyin.
  4. Şerbeti iyice karıştırdıktan sonra 5-10 dakika soğumaya bırakın.
  5. Posasını almak için şerbeti süzün ve son olarak üzerine yarım limon suyu sıkın.

Elmalı Ramazan Şerbeti Tarifi

Epey zengin bir içeriğe sahip olan bu Ramazan şerbeti tarifi özellikle kalabalık aileler için fazlaca porsiyondan oluşuyor. Diğer tariflere kıyasla daha çok malzeme gerektirse de sıra dışı tatlar için mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

  • 5 litre su
  • 500 gram toz şeker
  • Bir fincan hibisküs
  • Bir fincan demirhindi
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • 3-4 adet kakule
  • 2 adet küçük baş taze zencefil
  • 1 adet taze zerdeçal
  • Birer tutam anason ve rezene
  • 2 adet orta boy elma
Tarif:

  1. 5 litre suyu büyükçe bir tencerede kaynatın.
  2. Hazırlık için elmaların kabuğunu soyarak her birini dört parçaya bölün.
  3. Zerdeçal ve zencefillerin de kabuklarını soyarak ince parçalar halinde dilimleyin.
  4. Su henüz kaynamadan önce şekeri ve diğer tüm baharatları ekleyip aroma vermesini bekleyin. Kaynadıktan sonra elmaları da ekleyip 5 dakika kadar kaynatın.
  5. Son olarak ocağın altını kapatıp süzgeç kullanarak Ramazan şerbetinin suyunu süzün.
Alternatif Tarif:

  • Süzme derdiyle uğraşmamak için şeker hariç tüm malzemeleri bir yoğurt süzme bezine ekledikten sonra kaynamış suda 1-2 saat kadar bekletin.
  • Ardından süzme bezi tenceredeyken yarım saat kaynatın ve malzemeleri alıp toz şekeri ekleyin.
  • Son olarak şekerin erimesi için 10 dakika daha karıştırarak kaynatın ve soğutup servis etmek için buzdolabında bekletin.
ramazan şerbeti
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt