Rakıya Su Katınca Neden Beyazlar?

Katılım
1 yıl 4 ay 4 gün
Mesajlar
2,166
Tepkime puanı
572
Cinsiyet
bPg20e
Rakı, içinde suma ve anason yağı bulunan alkollü bir içkidir. Öyle ki, anason yağı suyla tepkimeye girerek rakının beyaz renge bürünmesini sağlar.

Rakının rengi, içindeki alkol oranı %38′in altına düştüğünde beyazlamaya başlar. Çünkü anason yağı alkolde çözünen bir maddedir ve su katılmadığı sürece su rengindeki şeffaf görünümünü korur. Fakat su katıldığında, su da çözünemeyeceği için rakıda beyaz rengi ortaya çıkaran çok küçük damlacıkların oluşmasına neden olur. Su ile anason yağının tepkimeye girmesi yani rakının beyazlaması su katıldığında hemen gerçekleşir.

Rakı içenler alkol oranı fazla düşmesin diye daima suyu az koyar. Böylece rakının tadı ve vermiş olduğu rahatlık daha fazla hissedilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR
Geri
Üst Alt