Probiyotik Turşu Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Katılım
2 yıl 2 ay 8 gün
Mesajlar
17,901
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 8845

Turşu ekşimsi tadıyla neredeyse herkes tarafından sevilen eşsiz bir lezzettir. Yemeklerin yanına eşsiz bir lezzet katan salatalık turşusu tarifini çok seveceksiniz.

Turşuluk, mümkünse organik kornişon, kelek, sarımsak
Turşu suyu 1 litre için aşağıdaki miktarlar:
1 litre içme suyu
2-3 kaşık kaya tuzu
100 ml probiyotik yoğurt suyu

Her kavanoza:
1 tatlı kaşığı yeşil çay
1 tatlı kaşığı tane hardal (isteğe bağlı)

** Turşu suyu malzeme miktarı 1 litre içindir. Yapacağınız miktara göre artırın.
** Yeşil çay yerine asma yaprağı, defne yaprağı kullanabilirsiniz. Asma yaprağım olmadığı için yeşil çay koydum. Bunlar turşunun kıtır olmasını sağlıyor, yumuşamasını önlüyor.

  • Tüm sebzeleri yıkayın. Kavanozları yıkayıp sıcak sudan geçirin, kurutun.
  • Her kavanoza 1 tatlı kaşığı yeşil çay ve tane hardal koyun.
  • Sebzeleri aralara sarımsak gelecek şekilde yerleştirin.
  • Turşu suyunu karıştırıp kavanoza paylaştırın. Su sebzelerin üzerini mutlaka örtmeli. Sebzeler suyun üzerine çıkıyorsa ağırlık koyabilirsiniz.
  • Kavanozların altına derin bir kap yerleştirin. Kapaklarını gevşek bırakın.
  • Turşuda fermentasyon başlayınca köpüklenme ve taşma olması normaldir. 3-4 gün sürüp azalarak biter.
  • 10 gün sonunda (ortam ısısına göre 7-10 gün) turşu hazır olur, kapaklarını sıkıp buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt