Poniçka Tarifi (Bulgaristan Göçmenlerin Hamur Kızartması)

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 11006

Malzeme Listesi

  • HAMURU İÇİN
  • Yarım kilo un
  • Yarım litre su
  • 20 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • KIZARTMAK İÇİN
  • 3 su bardağı ayçiçek yağı
  • ÜZERİ İÇİN
  • Pudra şekeri
  • Bal
  • Reçel

Yemeğin Yapılışı

Adım1

Öncelikle işe suyu ısıtarak başlayın.

Adım2

Isıttığınız suyu bir kaseye alın ve içerisine toz şeker, tuz ve mayayı ekleyin.

Adım3

Karışımın içerisine unu azar azar ekleyin.

Adım4

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekiyor.

Adım5

Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın ve 45-50 dakika mayalanmaya bırakın.

Adım6

Hazırladığınız hamurdan parçalar koparın.

Adım7

Bu parçalara halka şekli verebilirsiniz.

Adım8

Ardından kızartma tenceresine yağı ekleyip, kızmasını bekleyin.

Adım9

İyice ısınan yağın içerisine halkaları atıp kızartın.

Adım10

Poniçkaları bal, reçel, pudra şekeri ya da krema ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
25,232
Tepkime puanı
8,697
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Türkiyede neden vatandaşların sonuna bir ekleme yapılıyor anlamış değilim.. Bulgaristan'lıların yaptığı hamur kızartması işte... Biz türkiye tarafından bakınca ayrımcılık yapar gibi göçmenleri'de ekliyoruz :D Bulgar hamur işi..
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt