Ekli dosyayı görüntüle 11960
Malzeme Listesi
- 4 yumurta sarısı
- 4 yumurta akı
- 1 çay bardağı pudra şekeri (sarılarına)
- 1 su bardağı toz şeker (aklarına)
- 1 paket vanilya (sarılarına)
- 1 paket kabartma tozu (sarılarına)
- 1 fiske tuz (aklarına)
- 2 yemek kaşığı nişasta (aklarına)
- 200 gr yumuşak tereyağı (sarılarına)
- 2. 5 – 3 su bardağı kadar un (sarılarına)
- 1 yemek kaşığı kakao (hamurun bir kısmına)
- 1 kase çilek reçeli
Yemeğin Yapılışı
Adım1
Yumurtaların sarıları ve akları ayrılır. Sarıları bir kaba alınıp üzerine pudra şekeri koyulup beyazlaşana kadar çırpılır. Üzerine yumuşak tereyağı eklenip çırpmaya devam edilir. Üzerine un, vanilya ve kabartma tozu eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur biri büyük olacak şekilde 3e bölünür. Hamurun biri streç filme sarılıp 30 dk boyunca buzlukta dinlendirilir.
Adım2
Diğer hamura bir yemek kaşığı kakao eklenip yoğurulup o da streçe sarılır ve buzluğa alınır. Kalan büyük hamur merdane ile inceltilip kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirilir. Hamur tabanının üzerine 1 kase çilek reçeli yayılır. Ahududu veya başka reçel de kullanabilirsiniz. Reçelin üzerine dolapta iyice donan kakaolu hamur rendelenip yayılır. Bu aşamadan sonra mereng hazırlanır.
Adım3
Yumurta aklarına bir fiske tuz eklenip hafifçe çırpılarak köpürtülür. Üzerine yavaş yavaş 1 su bardağı toz şeker eklenerek çırpılmaya devam edilir. Son olarak nişasta eklenerek katılaşana kadar çırpılır. Hazırlanan mereng kakaolu rendelenen hamurun üzerine dökülüp yayılır.
Adım4
Son katına ise; dolapta iyice donan sertleşen beyaz hamur rendelenir. Önceden ısıtılmış 160 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirilir. Süre tamamlandıktan sonra fırının kapağı hafif aralanarak fırında soğutulur. İyice soğuduktan sonra dilimlenir.
Adım5
Ben pek soğumadan dilimledim ama iyice soğumasını beklemenizi öneririm.Afiyet Olsun