Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Pişiniz Yağ Çekmesin: Şeflerden Altın Değerinde Bir Tüyo

Katılım
1 ay 25 gün
Mesajlar
1,393
Tepkime puanı
597
Konum
Yıldızlardan
Kızartma işlemi bittikten sonra pişilerinizi mutlaka kağıt havlu serili bir tabağa alın. Bu yöntem, fazla yağı emerek pişilerin daha hafif ve sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca kızartma sırasında her seferinde aynı yağı kullanmamaya dikkat edin; zamanla yağın yanması, hem lezzeti hem de sağlığı olumsuz etkileyebilir.

Pişi Tarifi

Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 küçük paket kuru maya
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 5 buçuk su bardağı un (Yarım su bardağı fazla veya yarım su bardağı eksik olabilir. 5 den sonra kontrollü ekleyin)
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
- Kızartmak için sıvıyağı (1-1,5 su bardağı)
- Arası için kaşar peyniri

Pişiniz yağ çekmeyecek: Şeflerin pişi kızartırken denediği tüyo - Resim: 2

Pişi Nasıl Yapılır?

1. adım: Öncelikle maydanoz ve dereotu ince ince doğranır. Maya eritilen maya ise; ilik sut ve su içinde maya şekerle birlikte eritilir. Malzemeler sırayla eklenir.

2. adım: Unu azar azar eklenerek hamur yoğrulur. İyi yoğrulmalı hamur. En son maydanoz ve dereotu da eklenip tekrar yoğrulur. Otlar hamura eşit dağıldığında üzerini kapatıp 45 dk mayalandırılır.
3.adım: Hamur 2 ye bölünür. İkisi de merdane veya elle 1-2 cm kalınlığında açılır (açarken biraz un kullanıyoruz. Donut şeklini verdiğinizi biraz daha kalın açabilirsiniz.

Pişiniz yağ çekmeyecek: Şeflerin pişi kızartırken denediği tüyo - Resim: 3

4.adım: Bardak ağzı ile yuvarlak kesilir. Sonra ortası daha küçük (su şişesi kapağı da olabilir) bir kalıpla kesilerek donut sekli verilir.

5.adım: İkinci şekil için hamuru kase ile yuvarlaklar kesin. Yarısına bol kaşar koyun. Ve D seklinde kapatın.

6.adım: Elinizle kapattıktan sonra kase veya ruletle uç kısmını kesin ki iyice yapışmış olsun ve kızartırken açılmasın.

7.adım: Kesilen hamurlar yağlı kağıt üzerine veya unlanmış bir tepsi üzerine alınır. İşitilmiş yağda arkalı onlu kızartılır.

Afiyet olsun
 


Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst Alt