Pirinç Köftesi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 25 gün
Mesajlar
17,957
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
67A3792-scaled-438x640.jpg

İçindekiler
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1/2 soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı bezelye
Ayçiçek yağı

Sosu için;
1 çorba kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber

  • 1 su bardağı pirinci 2 su bardağı suda, suyunu çekene kadar haşlayın.
  • Haşlanan pirinçlerin üzerine rendelenmiş yarım soğanı ve püre halindeki 1 diş sarımsağı ekleyin. Hepsini güzelce karıştırın, 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave edin.
  • 1 su bardağı bezelyeyi ekleyip tekrardan karıştırın.
  • Kızartma tavasına Ayçiçek yağı ekleyip ocağın altını açın.
  • Pirinçlerden isterseniz top gibi isterseniz de klasik köfte şeklinde köfteler yapın.
  • Kızgın yağda köfteler nar gibi kızarana kadar kızartın.
  • Tavada kızartma için kullandığınız yağın bir kısmını alın, başka bir tavaya koyup üzerine 1 çorba kaşığı domates salçasını ekleyip, kavurun.
  • Tavaya biraz su ekleyip, salçayı açın.
  • Birer çay kaşığı şeker, kekik, pul biber ve 1 tutam tuz ekleyip sosu lezzetlendirin.
  • Yaklaşık yarım su bardağı kadar su ekleyin.
  • Sosun içerisine köfteleri dizin, sosla beraber bir süre pişirip tüm köfteleri sosa bulayın.
  • Köfteleri sosuyla beraber tabağa alıp üzerine maydanoz yaprakları serpip afiyetle yiyebilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt