Pırasalı Mençi Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
pirasali-menci-c040a5a6-3267-4aa2-b484-5c64cf53a3c6.jpg

Malzemeler​

  • 1 kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sarı kuru üzüm
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı normal yoğurt
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 yemek kaşığı iri doğranmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Pırasalı Mençi

Nasıl Yapılır​

  1. Pırasayı yıkadıktan sonra incecik kıyın. Havucu irice rendeleyin. Üzümü yıkayıp ılık suda 10 dakika bekletin ve suyunu süzün. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  2. Tencereye zeytinyağını koyun ve soğan ile sarımsağı ekleyerek kavurun. Sonra pırasa ile havucu ilave edin ve yumuşayana kadar kavurun.
  3. Kavrulan sebzeleri ocaktan alın ve ılık hale gelmesi için bekleyin. Daha sonra içine üzüm, bal, karabiberi ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
  4. Süzme yoğurdu normal yoğurtla karıştırın. Ardından soğuyan pırasalı harcın üzerine döküp karıştırın ve servis tabağına aktarın.
  5. Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın, cevizleri ekleyip hafifçe kavurun. Pul biberi ilave ettikten sonra karıştırın ve ocaktan alın. Yoğurtlu pırasanın üzerine dökün ve servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt