Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Peynirli Sarımsaklı Ekmek

Katılım
1 ay 23 gün
Mesajlar
788
Tepkime puanı
233
Yaş
28
Konum
İZMİR
Peynirli Sarımsaklı Ekmek

Hepimizin evinde her öğün bulunan ekmek ana malzemesi olunca biz de evimizde yapalım ve afiyetle yiyelim istedik.
Sarımsak milletçe kullanmayı çok sevdiğimiz ve bir o kadar da
sağlıklı bir besin.

Peynir de her evin olmazsa olmazı iken ne gerek var dışarıdan para verip sarımsaklı
ekmek almaya değil mi?

Ben sık sık sarımsaklı ekmek yapıyorum.

Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakıştığını

düşündüğüm sarımsaklı ekmeğin yapması da yemesi kadar basit.

Gelelim benim sarımsaklı ekmeği nasıl yaptığıma.

Sarımsaklı ekmek için gerekli malzemeler:

1 adet ekmek
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
3 yemek kaşığı lor veya sevdiğiniz herhangi bir peynir
3 yemek kaşığı zeytinyağı
İsteğe bağlı olarak kırmızı biber, karabiber, pul biber
Yapılışı:

Bir adet taze ekmeği (taze olması ekmeğin daha çabuk ve daha güzel kıtır olmasını sağlıyor) çok

ince dilimler halinde kesiyoruz.

İnce kesilmeyen ekmek, sarımsağı kabuk etmiyor ve çok kıtır bir

durumda ekmek kızarmıyor.

Ekmekleri isterseniz küçük kareler şeklinde kesip kenarlarının o sert

yerini çıkarabilirsiniz.

Böylece daha atıştırmalık ve tüketilmesi daha kolay sarımsaklı ekmekler elde

etmiş olursunuz.

Ben ekmekleri normal ince dilimler halinde kesiyorum.

İnce ince hazırladığımız ekmekleri bir kenara koyuyoruz.

Bir

kap içerisinde 4 diş sarımsağımızı neredeyse suyu çıkacak kadar çok rendeliyoruz.

O kadar ince

rendeliyoruz ki pelte gibi bir görünümde olunca lorumuzu veya istediğimiz herhangi bir peyniri

sarımsağın içine katarak elimizle yoğurup tamamen birbirine karışmış bir karışım elde edelim.

Ekmekleri fırın tepsisine yan yana diziyoruz.

Her bir ekmeğin üzerine önce

zeytinyağı, sonra hazırladığımız peynirli sarımsaklı karışımı, naneyi ve en son yine zeytinyağını döküp fırına veriyoruz.

Yaklaşık 15 dakikada ekmeklerimiz servise hazır oluyor.

Ekmekleri eğer

kareler halinde kesersek tabağın içine atıp her tarafını bulayıp fırına verebiliriz.

Afiyet

olsun.
 


Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst Alt