Peynirli Sarımsaklı Ekmek
Hepimizin evinde her öğün bulunan ekmek ana malzemesi olunca biz de evimizde yapalım ve afiyetle yiyelim istedik.
Sarımsak milletçe kullanmayı çok sevdiğimiz ve bir o kadar da
sağlıklı bir besin.
Peynir de her evin olmazsa olmazı iken ne gerek var dışarıdan para verip sarımsaklı
ekmek almaya değil mi?
Ben sık sık sarımsaklı ekmek yapıyorum.
Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakıştığını
düşündüğüm sarımsaklı ekmeğin yapması da yemesi kadar basit.
Gelelim benim sarımsaklı ekmeği nasıl yaptığıma.
Sarımsaklı ekmek için gerekli malzemeler:
1 adet ekmek
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
3 yemek kaşığı lor veya sevdiğiniz herhangi bir peynir
3 yemek kaşığı zeytinyağı
İsteğe bağlı olarak kırmızı biber, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Bir adet taze ekmeği (taze olması ekmeğin daha çabuk ve daha güzel kıtır olmasını sağlıyor) çok
ince dilimler halinde kesiyoruz.
İnce kesilmeyen ekmek, sarımsağı kabuk etmiyor ve çok kıtır bir
durumda ekmek kızarmıyor.
Ekmekleri isterseniz küçük kareler şeklinde kesip kenarlarının o sert
yerini çıkarabilirsiniz.
Böylece daha atıştırmalık ve tüketilmesi daha kolay sarımsaklı ekmekler elde
etmiş olursunuz.
Ben ekmekleri normal ince dilimler halinde kesiyorum.
İnce ince hazırladığımız ekmekleri bir kenara koyuyoruz.
Bir
kap içerisinde 4 diş sarımsağımızı neredeyse suyu çıkacak kadar çok rendeliyoruz.
O kadar ince
rendeliyoruz ki pelte gibi bir görünümde olunca lorumuzu veya istediğimiz herhangi bir peyniri
sarımsağın içine katarak elimizle yoğurup tamamen birbirine karışmış bir karışım elde edelim.
Ekmekleri fırın tepsisine yan yana diziyoruz.
Her bir ekmeğin üzerine önce
zeytinyağı, sonra hazırladığımız peynirli sarımsaklı karışımı, naneyi ve en son yine zeytinyağını döküp fırına veriyoruz.
Yaklaşık 15 dakikada ekmeklerimiz servise hazır oluyor.
Ekmekleri eğer
kareler halinde kesersek tabağın içine atıp her tarafını bulayıp fırına verebiliriz.
Afiyet
olsun.
Hepimizin evinde her öğün bulunan ekmek ana malzemesi olunca biz de evimizde yapalım ve afiyetle yiyelim istedik.
Sarımsak milletçe kullanmayı çok sevdiğimiz ve bir o kadar da
sağlıklı bir besin.
Peynir de her evin olmazsa olmazı iken ne gerek var dışarıdan para verip sarımsaklı
ekmek almaya değil mi?
Ben sık sık sarımsaklı ekmek yapıyorum.
Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakıştığını
düşündüğüm sarımsaklı ekmeğin yapması da yemesi kadar basit.
Gelelim benim sarımsaklı ekmeği nasıl yaptığıma.
Sarımsaklı ekmek için gerekli malzemeler:
1 adet ekmek
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
3 yemek kaşığı lor veya sevdiğiniz herhangi bir peynir
3 yemek kaşığı zeytinyağı
İsteğe bağlı olarak kırmızı biber, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Bir adet taze ekmeği (taze olması ekmeğin daha çabuk ve daha güzel kıtır olmasını sağlıyor) çok
ince dilimler halinde kesiyoruz.
İnce kesilmeyen ekmek, sarımsağı kabuk etmiyor ve çok kıtır bir
durumda ekmek kızarmıyor.
Ekmekleri isterseniz küçük kareler şeklinde kesip kenarlarının o sert
yerini çıkarabilirsiniz.
Böylece daha atıştırmalık ve tüketilmesi daha kolay sarımsaklı ekmekler elde
etmiş olursunuz.
Ben ekmekleri normal ince dilimler halinde kesiyorum.
İnce ince hazırladığımız ekmekleri bir kenara koyuyoruz.
Bir
kap içerisinde 4 diş sarımsağımızı neredeyse suyu çıkacak kadar çok rendeliyoruz.
O kadar ince
rendeliyoruz ki pelte gibi bir görünümde olunca lorumuzu veya istediğimiz herhangi bir peyniri
sarımsağın içine katarak elimizle yoğurup tamamen birbirine karışmış bir karışım elde edelim.
Ekmekleri fırın tepsisine yan yana diziyoruz.
Her bir ekmeğin üzerine önce
zeytinyağı, sonra hazırladığımız peynirli sarımsaklı karışımı, naneyi ve en son yine zeytinyağını döküp fırına veriyoruz.
Yaklaşık 15 dakikada ekmeklerimiz servise hazır oluyor.
Ekmekleri eğer
kareler halinde kesersek tabağın içine atıp her tarafını bulayıp fırına verebiliriz.
Afiyet
olsun.