Peynirli Katmer Poğaça Tarifi

Katılım
3 yıl 7 ay 2 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Katmer poğaça tarifi malzemeleri
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta akı
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ılık su
20 gr yaş maya
Eritilmiş tereyağı

İç harcı için
Beyaz peynir

Üzeri için
Yumurta sarısı
Süt
Susam

Katmer poğaça tarifi yapılışı
Poğaçanın iç harcı için beyaz peyniri rendeleyelim. Unu, hamur yoğurma kabına eleyip ortasını çukur şeklinde açalım. Süt, ayçiçek yağı, yumurta akı, tuz ve şekeri ekleyelim. Yaş mayayı ılık suda eritip ilave edelim. Malzemeyi karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamuru bekletmeden 8 bezeye bölelim. Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açalım. Üzerlerine fırçayla tereyağı sürüp üst üste dizelim (en üstteki hamurun üzerine tereyağı sürmeyin). Kat kat dizilmiş hamurları merdaneyle 35 santim çapında açalım. 8-10 tane üçgen parça şeklinde keselim. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpip uzun olan kenarından başlayarak uca doğru gevşek bir şekilde saralım. Yağlanmış fırın tepsisine dizip mayalanması için 1 saat bekletelim. Üzerlerine çok az süt eklenerek çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Sıcak veya ılık servis yapalım.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt