Pepeçura nedir? Nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e

Pepeçura, Doğu Karadeniz’in en meşhur tatlılarından biridir. Ana maddesi üzüm. Rize’de yetişen kabuğu sert, içi yumuşacık Isabella adıyla bilinen kokulu üzümün, saf mısır unuyla birleşmesi sonucunda elde ediliyor. Tadı mayhoş, hoş kokulu, rengi mor, kıvamı yoğun nefis bir tatlı.​

101407361-dbd1139a-5e6e-4eae-8117-9e87af6f55a6.jfif

PEPEÇURA TARİFİ​

Malzemeler

1 kilogram siyah kokulu üzüm

6 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı nişasta

Yarım çay bardağı mısır unu



Yapılışı

Derin bir tencereye üzümü, suyu ve şekeri ekleyin.

Şeker eriyip üzüm yumuşayana dek ara ara karıştırarak kaynatın.

Üzümler yumuşayınca tencereyi ocaktan alın.

Şerbetli üzümü süzgeçten geçirin.

Üzüm suyundan 2 su bardağı kadar ayırıp içine nişasta ve mısır ununu ekleyip, çırpın.

Kalan üzüm suyunu tekrar tencereye alın. Ayırdığınız nişastalı ve mısır unlu üzüm suyunu yavaş yavaş ekleyin.

Karışımı puding kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.

Kıvam alan pepeçurayı kaselere paylaştırın.

Soğuyana kadar dışarıda bekletin.

Sonra buzdolabına koyup iyice soğutun.

Servis öncesi üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.


NOT: Pepeçura tatlısını şeker kullanmadan yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt