Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer

Patates Dolgulu Patlıcan


Patates Dolgulu Patlıcan Malzemeleri

4 adet orta boy patlıcan – ince, uzun doğranmış

İç Dolgusu için Malzemeler

3 adet orta boy patates – haşlanmış

100 gr keçi peyniri

Tuz

Karabiber

Muskat

Sosu için Malzemeler

6 – 7 yemek kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak – ince kıyılmış

3 – 4 adet domates – küp doğranmış

2 dal taze kekik

Tuz

Karabiber

1 tutam toz şeker

Patlıcanları ince uzun olacak şekilde doğrayın.

Bir tavaya ayçiçek yağı koyun ve ısıtın.

Isınan yağın içerisine patlıcanları ilave edip kızartın.

Kızaran patlıcanları havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa çıkartın ve üzerlerine bir kapak kapatıp yumuşak kalmalarını sağlayın.


Patatesleri ortadan bir çizik atarak haşlayın ve haşlanan patateslerin kabuklarını soyun.

Ardından bir karıştırma kabına alın ve bir patates eziciyle ezin.

Keçi peyniri, tuz, karabiber ve muskat rendesini ilave edip her şey karışana kadar iyice ezin.


Bir sos tenceresinin içerisine zeytinyağı, sarımsak, domates, taze kekik, tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyip karıştırarak pişirin.


Bir muffin kalıbına 2 dilim patlıcanı çaprazlamasına dizin.

Ortasını kaplayacak kadar iç harçtan koyun ve kenarlarını kapatın.

Tüm patlıcanları bu şekilde hazırlayın ve cam fırın kabına dizin.

Üzerine hazırladığınız domates sosunu döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika pişirin.


Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt