Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer

Pastacı Kreması



MALZEMELER


1 litre süt

200 gram margarin

250 gram un (2 5 su bardağı)

300 gram toz şeker (1 5 su bardağı)

1 adet çubuk vanilya veya 1 adet toz vanilya

3 adet bütün yumurta

300 gram çiğ krema

Çikolatalı versiyon için:

1 yemek kaşığı toz kakao

100 gram damla çikolata

HAZIRLANIŞI


Bu reçetede size pastahanelerde satılan yaş pastaların, milföylerin ve eklerlerin içinde kullanılan orjinal pastacı kremasını paylaşacağım

200 gram margarini ocakta eritin ve unu ekleyip iyice kavurun

Aynı anda başka bir kapta sütü, şekeri, çubuk vanilyayı veya toz vanilyayı ve 3 adet bütün yumurtayı koyup çırpma teli ile durmadan karıştırarak kaynama noktasına getirin



Süt iyice ısınınca tel süzgeç ile kavrulan una boşaltın

İyice karıştırın ve koyu kıvamlı krema haline getirin

Çukur bir kaba alın ve üzerine streç film kapatın, üzerine buharını vermesi için birkaç delik açın



Krema iyice soğuyunca üzerine çok soğuk çiğ kremayı ekleyin ve mikserinizin en hızlı ayarı ile çırpın

Artık dilediğiniz çalışma için kullanabilirsiniz

Bu kremayı çikolatalı yapmak için ise sütü ısıtırken 1 kaşık toz kakao ve 100 gram damla çikolata ekleyin


Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt